Pandèmia mundial

Els temporers han de deixar el país el dia 22

El Govern confirma que no hi haurà cap nova pròrroga del permís de residència

Els temporers han de deixar el país el dia 22Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estada dels treballadors de temporada té una data límit: el 22 de juny. Així ho van confirmar fonts properes a l'executiu al Diari. En aquest sentit van exposar que qualsevol persona que disposi de bitllet d'avió, pot passar la frontera del Riu Runer i anar cap a Espanya. Així mateix, des del Govern del Principat van remarcar que “els temporers tenen ara 8 dies per regularitzar la seva situació o abandonar el país”. A més a més, les mateixes fonts van exposar que “si tenen un bitllet d'avió per retornar al seu país, poden estar fins a dos dies en territori espanyol”.

D'altra banda, des del Govern van recordar que la frontera francoandorrana estava oberta i que en el cas que hi hagués qualsevol tipus de problemàtica per sortir per la hispanoandorrana, sempre ho podrien fer a través de la del Baladrà. Però, el que sí que van remarcar és que “més enllà de la finestra d'aquests 8 dies que van entre el 15, que els vencia el permís de residència i el 22, en què Espanya aixeca l'estat d'alarma, han de regularitzar la seva situació o abandonar el país; no hi haurà cap altra pròrroga dels permisos de residència i treball ni cal cap altra mesura”.

En aquest sentit, les mateixes fonts van recordar que, en el cas que els temporers optessin per no tornar al seu país d'origen, tenen “altres maneres de regularitzar la seva situació”. Precisament, i sobre la situació dels temporers que es troben a la seva parròquia, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, va afirmar que “després de les darreres sortides, ara deu quedar una bossa de poc més d'un centenar de temporers a la parròquia”. En relació a les ajudes que han rebut, Mas va afirmar que “la data que ha fixat el Govern de sortida és quan nosaltres, per norma general, deixarem de prestar les diferents ajudes que hem donat als temporers”.

No obstant això, la cònsol major de la parròquia encampadana va afirmar que “si en algun cas hi ha algun temporer que té el seu vol per a la primera setmana de juliol i ens ha acreditat documentalment aquest fet, podrem parlar d'ajudar-los fins a la seva sortida. Però només són casos excepcionals”. Finalment, cal recordar que hi ha un nou vol en direcció a Buenos Aires i que sortirà el proper dia 21 des de l'aeroport de Madrid - Adolfo Suárez. En aquest, hi ha una sèrie de seients reservats per a temporers que es troben a Andorra. El Govern es farà càrrec del seu trasllat si hi ha un mínim de deu persones.

tracking