Pandèmia mundial

El deute empresarial amb l'Administració es redueix en 1,4 milions

Gallardo exposa que la flexibilització dels requisits pels ERTO ha propiciat la regularització financera del sector privat

Jordi Gallardo, en la sessió del Consell General d'aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha anunciat aquesta tarda que la flexibilització dels requisits per acollir-se als ERTO ha permès reduir en 1,4 milions el deute que tenien contret empreses del sector privat amb l’Administració. Segons Gallardo, l’endeutament abans de l’inici de la pandèmia era de 2,9 milions d’euros i actualment s’ha rebaixat fins a 1,5 milions. “Moltes empreses no eren coneixedores que tenien un deute amb l’Administració i ara han pogut regularitzar la seva situació”, ha declarat el ministre.

En aquest sentit, Gallardo ha recordat que en un inici tan sols es podien acollir als ERTO aquelles empreses que no tenien deutes amb l’Administració, però atès que això podia impedir que un important nombre d’assalariats es beneficiessin de la prestació es va decidir també fer-ho extensible a empreses “que pactessin el seu compromís per retornar el deute”.

Padreny critica que les carències creditícies “arriben dos mesos tard”

El conseller general del PS, Roger Padreny, ha criticat aquesta tarda, durant la sessió de control al Govern, que les carències i mesures d’ajornament de préstecs o crèdits “arriben dos mesos tard. “Les propostes han vingut d’una necessitat del sector bancari i no d’una voluntat del Govern”, ha lamentat Padreny, qui ha insistit que les recomanacions de l’Autoritat Bancària Europea (ABE) eren “molt semblants” a les aportacions realitzades per la formació socialdemòcrata en la sessió parlamentària del passat 18 d’abril.

Per la seva banda, el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, ha assegurat que eren “plenament coneixedors” de les recomanacions de l’ABE però que primer calia treballar, de forma conjunta amb Andorran Banking i l’Autoritat Financera Andorra (AFA), l’impacte de les carències i les mesures d’ajornament. A més, Jover ha remarcat que Andorra Andbanking ja estava treballant amb una empresa especialitzada per estudiar les mesures abans que el PS les proposés via esmena. “Hem arribat a l’objectiu que teníem. Quan negocio amb les autoritats financers no faig publicitat. Necessitàvem un treball tècnic per tenir més garanties i no hem posat en perill el sistema financer del país”, ha sentenciat el ministre. Finalment, Jover ha instat a Padreny a comparar les ajudes econòmiques que ha activat el Govern amb relació a la d’altres països.

El Consell General

tracking