Circulació

Multes a ciclistes i conductors de patinets elèctrics que vagin beguts

Les sancions econòmiques seran del mateix nivell que les imposades als conductors de cotxes o motocicletes

El ministre Jordi TorresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics, podran ser multats si donen positiu als controls d'alcoholèmia. Així ho ha explicat aquest matí el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, que ha comparegutaquestmatí junt amb el secretari d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, CèsarMarquina, per explicar la Proposta de Llei deCodide Circulació. Torres ha informat que s'ha procedit a una anàlisi del codi actualen el quals'ha afegit la regulació delsVMP's. D'aquesta manera, entre altres mesures, els conductors d'aquests vehicles s'enfrontaran a sancionseconòmiquesdel mateix nivell que unconductorhabitual d'un cotxe si se superael 0,5 g/L en un control d'alcoholèmia.També en la compareixença s'ha informat d'una revisió pel que fa a les sancions a la via pública i s'han classificat en funció de si són de caràcter lleu, greu o molt greu. En cas que es consideri lleu els preus oscil·len entre els 0 i 100 euros; de caràcter greu dels 101 als 200 euros i si són molt greus de 201 a 400 euros. Tot iaixò, el ministre ha destacat que els preus es poden incrementar si es posa en risc la vida de les persones. Amb això, sancions que fins ara tenien un costreduït, com parlar per telèfon mòbil, que tenia un cost aproximat de 30 euros, quan entri en vigor podrà arribar fins als 200 euros.

Quant al transport de mercaderies perilloses o indsutrials amb una massa màxima autoritzada de més de 3.500 kg en servei d’urgència i de transport públic o privat de passatges, la taxa d’alcoholèmia serà de 0,0 g/L. Una mesura que es contemplava en l’anterior reglament però amb vehicles d’una massa superior, segons ha indicat Torres.

La revisió del codi de circulació es va aprovar ahir en consell de ministres i es preveu que la seva entrada en vigor sigui al desembre.

tracking