El sector hoteler escalfa motors per tornar a obrir portes

El sector hoteler engreixa motors per tornar a obrir les portes amb la imminent arribada de turistes arran de l’obertura diumenge vinent de la frontera amb Espanya. Els establiments estan enllestint els protocols de seguretat i higiene.

El sector hoteler engreixa motors per tornar a obrir portesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘obertura progressiva de les fronteres i l’arribada dels turistes comença a fomentar la reactivació del sector hoteler del país. “En les darreres dues setmanes hem anat tenint clients francesos que han aprofitat la llibertat de moviment entre els dos països per viatjar i alguns espanyols per qüestions laborals”, expressen des de l’hotel Mercure de la capital. L’establiment no ha tancat durant tota la pandèmia de coronavirus, ja que “tenim treballadors del centre vivint aquí”. Tot i això, afirmen que esperen amb candeletes l’arribada del turisme espanyol, que al cap i a la fi “és el que ens activa i ens dona feina a la temporada d’estiu”.

“Ens allotgem a l’hotel amb la meva dona perquè ella treballa a Andorra i hem de venir obligatòriament una vegada al mes. Hem tingut sort de trobar algun establiment obert, amb la crisi sanitària no sé on ens hauríem quedat”, explica un dels clients que es troben al Mercure. I matisa que els hauria agradat trobar més bars i restaurants on realitzar els àpats i gaudir d’una estona fora de l’habitació de l’hotel.

Malgrat algunes excepcions, en aquests moments, la gran majoria d’establiments segueixen tancats i preveuen obrir les portes durant la primera setmana del mes vinent. “Vam realitzar una enquesta als associats i els resultats van ser molt clars, a grans trets quasi tots tenen previst obrir entre l’1 i el 3 de juliol”, manifesta Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera (UHA). La possible arribada de turistes espanyols aquest cap de setmana no ha estat un motiu suficient per avançar l’obertura, ja que “tenim totes les reserves per al juliol i l’agost i la probabilitat de què algú truqui és mínima. Igualment, no els val la pena reactivar els serveis per cinc habitacions, no surt a compte”.

El sector és conscient que no poden treballar amb menys d’un 85% del personal, motiu pel qual han d’aixecar l’ERTO als treballadors. Tanmateix, estan treballant per garantir una bona acollida als clients tot respectant els protocols establerts pel ministeri de Sanitat. “Estem col·locant mampares als espais més concorreguts, com a les recepcions i als restaurants”, matisa Pujol.

El sector hoteler engreixa motors per tornar a obrir portes

tracking