x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
informe

El SAAS va fer pagaments salarials indeguts de més de mig milió el 2018

L’ens va retribuir 233.000 euros en concepte de guàrdies i despeses de restauració i 274.000 en complements no regulats
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El SAAS va fer pagaments salarials indeguts de més de mig milió el 2018

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/06/2020 a les 06:27
El SAAS va pagar l’any 2018 més de mig milió d’euros en complements salarials “indeguts” i que podrien ser “susceptibles de generar responsabilitats” legals, segons el darrer informe del Tribunal de Comptes. En concret, l’ens va retribuir 232.782 euros en concepte de guàrdies i de despeses de restauració dels empleats a la cafeteria de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. A més, va subvencionar 274.460 euros en complements retributius que “no es troben regulats al reglament de personal del SAAS”, com ara primes d’exclusivitat, complements vinculats als ingressos d’activitat assistencial i Ad Personam.
En més detall, es van satisfer 163.961 euros entre diferents persones per complements vinculats als ingressos d’activitat assistencial al SAAS. Aquestes persones van percebre complements salarials consistents en una retribució percentual en funció dels ingressos que genera la seva activitat i que se situa en un interval del 20% al 100% sobre la facturació. Un altra prima és la d’exclusivitat, la qual van cobrar directius i persones amb càrrec de responsabilitat que els impedia treballar en una altra empresa o autònomament i per la qual es van pagar un total de 39.147 euros. Finalment, el Tribunal també posa en relleu la retribució Ad Personam per un import global de 71.352 euros, que es van pagar a treballadors per mantenir el nivell salarial una vegada havien cessat en la responsabilitat per la qual havien estat nomenades.

L’organisme fiscalitzador insisteix un any més que per aquests conceptes salarials s’estarien produint “pagaments indeguts sucseptibles de generar responsabilitats” d’acord amb la Llei de les finances públiques. I adverteix que malgrat aquests complements puguin no ser contraris a la normativa que regula les relacions laborals, en el cas del SAAS, atenent a la seva naturalesa d’entitat del sector públic i en atenció al principi de legalitat, s’ha de regir per la regulació específica que, en aquest cas, és el reglament de personal.
Així mateix, l’ens de control posa de manifest que l’hospital arrendava consultoris mèdics a professionals per exercir la seva activitat privada al centre hospitalari sense que s’hagin sotmès a les regles de publicitat i concurrència.

Respecte a les acusacions de pagaments salarials indeguts, el SAAS assegura que “no ho són”, ja que es realitzen d’acord amb drets adquirits dels treballadors. A més, argumenten que es basen en la llei laboral, que té rang jeràrquic superior al reglament de personal. Afirmen també que no pagar aquests complements comportaria previsibles resolucions judicials contra el SAAS que obligarien a fer-hi front o bé el pagament d’indemnitzacions per múltiples acomiadaments improcedents. Després d’analitzar les al·legacions, el Tribunal considera que no canvien en res les irregularitats detectades.
Etiquetes
  • #6 Que ho investigui la fuscalia
    (19/06/20 13:28)

    Hi ha una fiscalia, no. Pues que ho investigui la fiscalia NO, que per això està.

    Respondre
  • #5 Vergonyós
    (18/06/20 12:24)

    I despres persones com jo, que patim de malalties cròniques i hem de prendre medicació costosa, per temes burocràtics, que si t'han passat o no la recepta per via preferent, ens envien una factura de 1000€ i quan preguntes et diuen “ves a la CASS a veure que et diuen” ... però per a aquestes irregularitats si que hi ha diners... una vergonya el que fan entre el SAAS i la CASS, mare de Deu... 

    Respondre
  • #4 barra lliure!!!
    (18/06/20 10:32)

    Aiiii aquets complements no regulats que es reparteixen entre els amiguets...

    Respondre
  • #3 Responsabilitats!!!
    (18/06/20 09:31)

    Prou de ka disbauxa SAAS!!! Prou et sous astronòmics, i contractes estranys!!!

    Respondre
  • #2 Marina
    (18/06/20 08:58)

    Quina vergonya. Com sempre el saas fa el que vol.i com sempre la direcció queda impune. Però això és així. Uns cobrem i els altres treballen com ases. Vergonyós però cert. Així serà sempre.

    Respondre
  • #1 Marta
    (18/06/20 07:49)

    No sé de que serveixen els informes que fa cada any el Tribunal de Comptes denunciant les irregularitats al SAAS, continuen fent el que els hi dona la gana.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts