Política

El PS creu que la Fiscalia hauria d'actuar d'ofici pel sou de Costa

López insisteix en la seva dimissió i nega que hagi estat “mai” a ple temps

El PS creu que la Fiscalia hauria d'actuar d'ofici pel sou de CostaPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les explicacions del president del grup parlamentari de L’A, Ferran Costa, i la seva renúncia a treballar a jornada completa no han convençut el president del grup parlamentari del PS, Pere López, qui ahir va considerar que la Fiscalia té “elements suficients” per actuar d’ofici respecte a les retribucions complementàries del dirigent liberal. Així mateix, López va suggerir a la síndica general, Roser Suñé, “com a màxima autoritat” del Consell General, a intervenir.

“Mentre no hi hagi un retorn dels diners que ha cobrat de manera indeguda seguirem demanant la seva dimissió”, va reiterar López. En aquest sentit, el dirigent socialdemòcrata va assegurar que per cada jornada de viatge laboral a l’estranger, Costa va percebre -a banda de la dieta de 100 euros del Consell General- una remuneració complementària de 100 euros provinent de l’assignació pressupostària de L’A, 150 si es tractava de cap de setmana, com a membre de la delegació andorrana a l’OSCE.

D’aquesta manera, tenint en compte que com a president de grup parlamentari ja rebia un sou base d’uns 4.000 euros i que com a conseller general que treballava a jornada completa percebia uns 2.000 euros més, el president del grup parlamentari del PS va assenyalar que el salari del líder liberal s’eleva “pràcticament” als 8.000 euros. Així doncs, i partint de la base que ocupa un escó de la present legislatura des del maig del 2019, els dirigents socialdemòcrates consideren que Costa hauria cobrat de forma “irregular” prop de 3.000 euros en dobles dietes i 26.000 per treballar a jornada completa com a president de grup parlamentari.

A més, sobre aquest darrer concepte, López va asseverar que Costa “no ha treballat mai a ple temps” i va defensar que la seva renúncia “no canvia res”. En aquesta línia, la presidenta del PS, Susanna Vela, va recordar que els consellers generals a ple temps “estan lligats a treballar amb exclusivitat i a no percebre ingressos per altres feines”, quelcom que en el cas de Costa, segons va apuntar, no s’ha acomplert. “Tots sabem que Ferran Costa té negocis i per tant també s’hi dedica”, va afegir Vela. Al parer del president del grup parlamentari del PS, aquests actes són “de molt dubtosa legalitat” i “posen en evidència que, com a mínim, hi ha una manca d’ètica”.

Validada la rebaixa salarial

D’altra banda, la Junta de Presidents va validar ahir la rebaixa salarial dels càrrecs públics que constarà d’un 20% en el cas de la síndica general i la subsíndica, d’un 15% en el cas dels presidents de grups parlamentaris i d’un 10% per la resta de consellers generals. En darrer lloc, Sindicatura va informar que es faran públics a la web del Consell General les dotacions dels grups parlamentaris i els sous i els complements salarials dels consellers generals, entre altres conceptes.

EL PS PROPOSA UNA REMUNERACIÓ EXTRA PER ALS SANITARIS

Paral·lelament, López va anunciar ahir l’entrada a tràmit d’una pregunta urgent per a la sessió de control al Govern referent a la proposta de comptar amb una partida pressupostària extraordinària destinada a retribuir la tasca dels professionals sanitaris en els darrers mesos. “Han rebut un reconeixement simbòlic, però ara és de justícia que sigui un reconeixement econòmic”, va dir López, qui va opinar que la retribució ha de ser major per als treballadors amb rendes més baixes. Segons el dirigent del PS, el percentatge a aportar en aquesta partida “no pot estar per sota del 5% o el 10% del pressupost del SAAS”. Per acabar, Vela va exposar que tots els càrrecs públics del PS es retallaran el salari un 10% amb independència de la institució per a la qual treballen.

tracking