x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
JUSTÍCIA

Corts deixa en llibertat el jove resident de l''Operació Nord'

El processat portava 23 mesos en presó provisional per tràfic de drogues
El jove resident baixa del furgó policial abans del judici.

Corts deixa en llibertat el jove resident de l''Operació Nord'

El jove resident baixa del furgó policial abans del judici.

Actualitzada 18/06/2020 a les 06:30
El Tribunal de Corts va deixar dimarts passat en llibertat al jove resident andorrà acusat d’un delicte major de tràfic de droga en el marc de l’Operació Nord. El processat portava 23 mesos en situació de presó provisional i està pendent de conèixer la sentència per la qual la setmana passada se’l va jutjar a la sala d’actes de l’edifici de Prada Casadet. Durant la vista oral, la defensa ja va demanar-ne la posada en llibertat atès que considera que l’individu va actuar sota un estat de por insuperable durant el transcurs dels fets. En aquest sentit, el lletrat va valorar que l’acusat està matriculat a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i que durant l’estada al centre penitenciari ha aprovat el primer curs del grau de dret.
Per la seva banda, la fiscalia va rebaixar la pena de sis a quatre anys per al resident detingut i va fixar una multa de 15.000 euros. La col·laboració policial del jove andorrà per capturar El Valenciano i les possibilitats de reinserció van motivar el canvi de la qualificació de la condemna per part del ministeri públic.

Pel que fa a les penes sol·licitades per a la resta d’acusats, la fiscalia va demanar 12 anys de presó i 200.000 euros de multa per un delicte major de tràfic de droga en gran quantitat en grup organitzat i blanqueig de diners pel cervell de l’operació -que roman fugat a Espanya després d’escapar-se a través d’un permís mèdic-. Per al seu amic, que també porta més de dos anys en presó preventiva, va demanar una pena de vuit anys i 30.000 euros de sanció, mentre que per a un tercer narcotraficant va demanar 5 anys de presó i 20.000 euros.
Etiquetes
  • #1 Minarquista
    (18/06/20 10:27)

    "que roman fugat a Espanya després d'escapar-se a través d'un permís mèdic"

    I el tornen a deixar fora, quina justicia deu meu

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts