x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

Un auxiliar d'infermeria es juga vuit anys de presó per una fel·lació

La fiscalia el considera culpable d’haver abusat sexualment d’un pacient acabat d’operar d’apendicitis
La sala d'actes de l'edifici de Prada Casadet.

Un auxiliar d'infermeria s'enfronta a 8 anys de presó per una fel·lació

La sala d'actes de l'edifici de Prada Casadet.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/06/2020 a les 06:42
El ministeri fiscal sol·licita al tribunal de Corts una condemna de vuit anys de presó ferma a un auxiliar d’infermeria per haver realitzat una fel·lació a un pacient que acabava de ser operat d’urgència d’apendicitis. Els fets van tenir lloc el mes d’agost del 2015 mentre l’acusat encara treballava a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, d’on va ser acomiadat de manera disciplinària després de ser denunciat. Segons va declarar la víctima, la primera nit després de l’operació d’apendicitis el processat va tocar-li el penis per sobre dels llençols i li va dir “que gran que la tens, te l’he vista tota”. L’endemà a la nit l’auxiliar va tornar a accedir a la seva habitació i li va realitzar una fel·lació interrompuda, “ja que va sortir fins a tres vegades de l’habitació per controlar que no vingués ningú i veiés què estava fent”, va explicar. La víctima va indicar que es va quedar en xoc, “tenia por de la meva integritat física, em vaig quedar paralitzat i no em vaig saber oposar al que estava passant en cap moment”. I va afegir que no es va excitar, “jo sóc heterosexual i no vaig patir cap erecció i tampoc vaig sentir plaer”. També va manifestar que encara no ha assimilat els fets ocorreguts el 2015 i que “si m’ho va fer a mi, que no teníem cap mena de relació, li podria fer a qualsevol persona. És més, a la planta on estava hi havia infants i els podria haver passat a ells”.
Per tot el que es va exposar durant la vista oral del cas, la fiscalia el considera culpable dels delictes majors d’accés carnal continuat sense consentiment a una persona especialment vulnerable per raó de la seva malaltia i d’abús sexual. Així, a banda de la pena sol·licitada, demana que se l’inhabiliti laboralment durant vuit anys, ja que actualment es troba treballant en una residència amb el mateix càrrec, la prohibició d’entrar amb contacte amb la víctima per un període de deu anys i el pagament d’un total de 10.000 euros en concepte de perjudici moral, i 2.250 que hauria d’abonar el SAAS per la responsabilitat civil subsidiària de l’hospital. A més, el ministeri públic va exposar que el 2011 el processat va tenir un afer similar amb un altre pacient a qui va trucar i li va preguntar si volia que li fes una fel·lació. En aquell cas, però, el SAAS tan sols el va sancionar amb un mes sense treballar i la suspensió del sou.

Tot i que es tracta d’una confrontació de versions, la fiscalia considera verídic el relat de la víctima arran de les declaracions realitzades pel pèrit forense, qui va posar en relleu que al relat que va exposar no es troben elements de fabulació, per la qual cosa el va trobar coherent i realista. El pèrit va comentar que també havia tingut accés a l’historial mèdic de la víctima i malgrat que pateix un trastorn afectiu pel qual es medica, aquest no té cap mena d’incidència en el succés. I va afegir que la reacció de la víctima va ser proporcional al dany psicològic, ja que els fets el van petrificar i no sabia com actuar.
Per la seva banda, l’acusat va desmentir les acusacions del ministeri públic i va afirmar que mai seria capaç de realitzar una fel·lació a una altra persona que no coneix i que en el moment dels fets es trobava en una situació emocional delicada, motiu pel qual no recorda exactament què va passar durant l’episodi jutjat.

En la mateixa línia, la defensa va reafirmar la innocència del seu client al·legant que la fiscalia no ha presentat prou proves per imputar-li els delictes i que el relat no ha estat mai coherent ni s’ha mantingut en el temps. Tanmateix, va argumentar que és probable que la víctima patís un episodi d’alienació mental i s’imaginés els fets exposats perquè la història és fictícia i sembla treta d’una pel·lícula.
Amb tot, la lletrada demana l’absolució total del processat.
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts