x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Partida de 150.000 euros per material tecnològic a les escoles

El Govern licita l'adquisició de 50 ordinadors, 42 unitats d'Apple TV, 35 projectors i 300 discs durs que es destinaran als centres dels tres sistemes educatius
El ministre Portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'avui.

Eric Jover

El ministre Portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'avui.

SFGA/CEsteve
Actualitzada 17/06/2020 a les 20:09
El Govern ha aprovat en el consell de ministres d'avui la liticació per a l'adquisició de material informàtic i multimèdia per equipar les diferents escoles del país dels tres sistemes educatius. En concret, es volen comprar 50 ordinadors de sobretaula amb monitors, 42 unitats d’Apple TV (un receptor multimèdia digital de dispositius digitals), 35 projectors multimèdia amb altaveus, 300 discs durs de nova generació per actualitzar diversos ordinadors de sobretaula, servidors de domini local per al campus escolar i dispositius de xarxa per accelerar el funcionament dels sistemes tecnològics. La partida destinada per a la millora dels actuals equipaments informàtics i la compra de nous és d'uns 150.000 euros. Tal i com ha comentat Jover, aquest acord respon a l'aposta de l'executiu "d'impulsar els projectes destinats a fomentar l’ús de les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement als centres escolars, substituint el material obsolet i adquirint de nou". 
La forma de licitació d'aquest material és un concurs nacional de procediment obert i modalitat de contractació ordinària. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al 22 de juliol del 2020 al Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i poden trobar el plec de bases a la web de tràmits. 


Requistis d'accés als nivells d'ensenyament superior i màster o doctorat al Japó

El consell de ministres també ha aprovat avui dos reglaments més en matèria d'Educació i Ensenyament Superior. El primer és el de l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal, amb la voluntat de regular els diversos nivells del Marc andorrà de titulacions d'Ensenyament Superior (MATES) i a les titulacions que en formen part: el diploma professional avançat, el bàtxelor, el bàtxelor d’especialització, el màster i el doctorat.
Per altra banda, s'ha aprovat la convocatòria de beques d'estudi al Japó per al curs 2021-2022. Aquest ajut s'ofereix gràcies al conveni signat amb el país nipó fa anys, i que permet als estudiants de nacionalitat andorrana la possibilitat d’accedir al programa de beques de nivell màster i doctorat, els quals sufraguen des del Japó. Els estudiants de segon i tercer cicle que se’n beneficiïn tindran coberta tant la matrícula dels estudis com un import mensual d’entre 143.000 i 145.000 iens en funció del nivell d’estudis (uns 1.100-1.200 euros). Les sol·licituds es poden adreçar a l'ambaixada del Japó a Andorra. 


Reglament dels notaris

Una altra de les aprovacions que s'ha fet al consell de ministres d'avui és el del Reglament del codi deontològic, normes internes i honoraris dels notaris, que ha estat consensuat amb la Cambra de Notaris i que consta de quatre capítols i 21 articles. 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts