Mobilitat permesa per tot Catalunya des de demà

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha permés que Barcelona i Lleida passin a la fase 3 a partir d'aquesta mitjanit i es podrà circular sense restriccions per la comunitat autònoma

Els andorrans pagaran per entrar en cotxe a BarcelonaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona i Lleida passaran aquesta mitjanit a la fase 3 de la desescalada, fet que permetrà la circulació per tot Catalunya. Aquesta ha estat la decisió quehapresel ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, qui s'ha reunit aquesta tarda amb la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, AlbaVergés, després de considerar que Barcelona i Lleida ja "reuneixen les condicions necessàries" per passar a la darrera etapa i que "les coses a Catalunya s'han fet correctament i hi ha hagut una actitud de prudència". Així doncs, els nacionals i residents d'Andorra podran circular per tot el territori català, incloses la Ciutat Comtal,les àrees metropolitanes,i Lleida, després que el passat divendres 12 de juny l'estat espanyol decidís aixecar les restriccions de mobilitat als ciutadans andorrans. El proper pas de l'executiu espanyol és l'anunci de la finalització de l'estat d'alarma, que es durà a terme aquest diumenge 21 de juny, i que permetrà que els ciutadans espanyols puguin circular per tot el país sense restriccions i accedir a Andorra.

Una vegada tota la comunitat autònoma estigui en fase 3 serà el govern de la Generalitat qui podrà decidir quan finalitza aquesta etapa i s'entra en l'anomenada "nova normalitat". En aquest sentit, la portaveu de l'executiu català, Meritxell Budó, va explicar ahir en una roda de premsa que el govern de la Generalitat disposa d'una regulació pròpia per a Catalunya que s'emetrà immediatament després que tota l'autonomia entri en fase 3, per tal que Catalunya estigui només en aquesta etapa "unes hores o un dia". Budó no va especificar quines seran les mesures de diferenciació, però va apuntar que les decisions en mobilitat, higiene, ús de la mascareta o protecció dels col·lectius més vulnerables continuaran sent aspectes primordials.

tracking