pandèmia mundial

La defunció d'un padrí de Salita eleva a 52 les víctimes mortals per la Covid

L’home tenia 95 anys i estava ingressat a la planta de l’hospital pel rebrot al centre sanitari

La defunció d'un padrí de Salita eleva a 52 les víctimes mortals per la CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort ahir d’un home de 95 anys que estava ingressat a la planta de Covid de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell eleva a 52 el nombre de defuncions provocades pel coronavirus. El padrí era un dels interns del centre sociosanitari La Salita que van ser traslladats a l’hospital quan es va detectar el primer brot de la malaltia al geriàtric. En total són vuit els interns de La Salita que han perdut la vida contagiats per la Covid-19. La d’ahir és la primera mort a causa del coronavirus després d’un mes sense que s’hagués produït cap òbit provocat per la pandèmia.

Segons va informar el ministeri de Salut, encara queden ingressades a la planta reservada per als malalts de Covid-19 set persones, la majoria de les quals provenen del cribratge a la residència La Salita que es va fer pel rebrot detectat fa dues setmanes. No hi cap malalt a l’UCI de l’hospital.

El Govern també va informar que el ministeri de Salut ha registrat un nou contagi en les últimes hores d’un professional sanitari que ha estat identificat en les proves TMA que periòdicament es fan als centres sociosanitaris.

Amb aquest nou cas són 854 les persones comptabilitzades com a positives de coronavirus des de l’inici de la pandèmia. Del total de contagiats registrats, s’han recuperat 789 persones i 52 han mort. El nombre de casos actius, amb la suma del professional sanitari identificat en les proves TMA, és actualment de tretze. Ara mateix no hi ha cap membre dels cossos especials malalt.

L’executiu també va informar que el ministeri de Salut va rebre ahir el resultat de 133 proves de diagnòstic, de les quals 130 havien estat negatives i tres positives. Es tracta del nou cas i de dos malalts que encara són positius del virus.

UN ESTUDI APUNTA LA CAPACITAT D'UN ANTIBIÒTIC VETERINARI D'INHIBIR UN ENZIM DEL VIRUS

Un estudi experimental del Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili ha demostrat que un antibiòtic d’ús veterinari té capacitats inhibidores de l’M-pro, un enzim clau en la replicació i la transcripció del virus responsable de la Covid-19. Després de la propagació de la pandèmia, aquest grup ha fet un cribratge computacional per predir si algun medicament autoritzat per tractar alguna altra patologia pot inhibir la proteasa principal de virus, M-pro, un aspecte clau pel paper essencial en la seva replicació. La iniciativa europea de validació experimental Covid Moonshot ha fet els estudis per comprovar la bioactivitat i els resultats confirmen que el Sarafloxacin és el tercer fàrmac dels set identificats per aquest grup de recerca que inhibeix aquest enzim, i els estudis experimentals han demostrat que la seva capacitat per frenar la replicació és més elevada que en els altres dos fàrmacs.

tracking