TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Pandèmia mundial

12.178 assalariats en ERTO

El Govern ha resolt tots els pagaments menys els de 236 persones d'empreses que han de completar la documentació

La xifra d'afectats pels ERTO baixa a 9.360SFGA / JA VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Gallardo ha explicat que Govern ha rebut 12.213 peticions d'ERTO que corresponen a 7.911 persones en suspensió total del contracte de treball i 4.302 en reducció de jornada i que s'han atorgat el 99% de les sol·licituds corresponents a 12.178 assalariats. El sector amb més empleats en suspensió de contracte és la restauració amb 5.766 i professionals tècnics hi ha 1.578 afectats. El ministre d'Economia ha remarcat que s'ha trobat la solució per pagar els assalariats d'empreses que tenien deutes amb l'administració i només queden 262 persones que no han cobrat perquè pertanyen a 43 empreses que no han presentat tota la informació requerida.

El cost de les suspensions de contractes per a les arques públiques frega els 9,7 milions d'euros al maig i la previsió és que arribi a 42.521.008 euros amb la xifra actual d'ERTO presentades fins al 31 de desembre i les empreses assumirien 14.173.727 euros per completar els sous dels empleats. Gallardo ha destacat que espera que aquesta quantitat, que el Govern havia previst que seria una xifra superior, no es compleixi perquè les empreses vagin necessitant part dels empleats que tenen inactius amb la represa de l'activitat econòmica i ha puntualitzat que les empreses no podran aixecar els ERTO per reincorporar-los si no hi ha una recuperació ràpida. I ha recordat que l'aixecament de les restriccions de mobilitat per als francesos va tenir un efecte immediat en la reducció de suspensions de contractes i s'espera que l'avançament de l'obertura des d'Espanya tingui el mateix resultat positiu.

tracking