pandèmia mundial

Ferran Costa renuncia a treballar a jornada completa

El president del grup parlamentari de Liberals ha instat al cap de l'oposició, Pere López, a traslladar una denuncia a la Fiscalia sobre aquestes "acusacions il·lícites"

Ferran CostaFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari de Liberals d'Andorra, Ferran Costa, ha anunciat aquesta tarda que renunciarà a treballar a jornada completa per "parar els atacs" del PS. "Serà la primera vegada al Consell General que un grup parlamentari no tindrà un conseller general a jornada completa", ha assegurat Costa, qui ha emplaçat als socialdemòcrates a reduir tambéel seu nombrede consellers a jornada completa atès que "els pertocarien dos consellers a ple temps" en lloc de tres. "A més tenen contractades dos treballadors de personal administratiu", ha afegit. Així mateix, el dirigent liberal ha instat al cap de l'oposició, Pere López, a traslladar unadenúnciaa la Fiscalia sobre aquestes "acusacionsil·lícites". D'altra banda, el president del grup liberal ha declarat que, en una reunió de Sindicatura mantinguda la setmana passada, López "ha refusat d'especificar la interpretació" respecte a la darrera modificació del Reglament del Consell General.

El PS vol que Costa torni els extres o que dimiteixi

El grup parlamentari socialdemòcrata demanarà la dimissió del president del grup liberal, Ferran Costa, si aquest no retorna la part del seu salari que consideren que no li pertoca. El PS va recordar la setmana passada que com a president del grup liberal, Costa cobra un sou de prop de 4.000 euros bruts. A banda, van denunciar que el polític rep una retribució per estar treballant a jornada completa i un plus quan viatja a l’estranger per motius de feina. Fonts del PS van recordar ahir al Diari que ningú ha desmentit la seva denúncia sobre el salari que rep Costa com a president del grup parlamentari liberal i van insistir a considerar “intolerable” les remuneracions que rep.

Els socialdemòcrates van celebrar dissabte passat un comitè directiu en què van decidir traslladar al grup liberal que o bé Costa tornava els diners cobrats fins ara o sinó es veurien obligats a demanar la dimissió del president del grup parlamentari per “ús abusiu” de diners públics. Una decisió que van transmetre ahir als liberals durant la reunió que van mantenir els grups parlamentaris per tancar la rebaixa en els sous dels consellers generals per la crisi sanitària de la Covid-19.

Segons les mateixes fonts, els socialdemòcrates van recordar als consellers generals liberals que els fets són “molt greus” i que la resta de presidents de grups, que estan en la mateixa situació de Costa, cobren menys. El PS també els va retreure que s’intenti defensar la retribució del president del grup parlamentari en el fet que treballa a temps complert. Les mateixes fonts indiquen que això “no és cert”, i que se’l pot veure treballant en la seva feina particular i fins i tot en la publicitat de la seva empresa.

Arran la denúncia del Partits Socialdemòcrata, els liberals van instar tots els grups a fer públics els comptes. Malgrat que cadascú els audita d’una forma diferent i que caldria unificar els criteris per fer-ho, s’està treballant perquè es puguin consultar a la pàgina web del Consell General tant els salaris com els complements rebuts per cada un dels parlamentaris.

Respecte al fet de si un parlamentari pot rebre un complement addicional a les dietes que ja paga el Consell General en els viatges a l’estranger, des del grup socialdemòcrata es considera que no s’ha de modificar el reglament del parlament per aclarir-ho. I no cal fer-ho, assenyalen les fonts, perquè malgrat que el reglament no ho diu, és de sentit comú que no es pot fer.

Llum verd a la rebaixa de sous

A la reunió d’ahir dels presidents dels grups parlamentaris amb les síndiques es va tancar un acord per rebaixar els sous dels consellers generals per contribuir a pal·liar la crisi econòmica provocada pel Covid. Finalment s’ha optat per la proposta dels grups que conformen la majoria, a la qual també donava suport terceravia. Així, la síndica i la subsíndica es rebaixaran el sou un 20%, els presidents dels grups parlamentaris un 15% i la resta de consellers generals un 10%. La reducció afecta tant al sou base com als complements que reben els consellers generals que estan a ple temps.

El PS vol que Costa torni els extres o que dimiteixi

tracking