x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El caçador que va decapitar un mufló es queda definitivament tres anys sense llicència

El Superior ratifica la sanció de banders d'imposar-li una multa de 2.000 euros i desplaçar l'animal de manera prohibida
La seva alimentació inclou herba, brots tendres i bolets

L'antecessor d'ovelles domèstiques: el mufló

El caçador va tallar el cap d'un mufló

Actualitzada 16/06/2020 a les 20:09
La sala administrativa del Tribunal Superior ha confirmat la resolució dictada pel director de banders el 7 de març del 2018 contra un caçador que va decapitar un mufló que està tipificat com una infracció molt greu. L'infractor ha estat definitivament condemnat a pagar una sanció de 2.000 euros, més la suspensió de la llicència de caça i la inhabilitació per poder obtenir-la per un termini de 3 anys per desplaçar o transportar un mufló mascle de manera prohibida ja que l'havia tallat el cap i la normativa fixa que no es pot trossejar la peça sense haver-lo comunicat als banders, segons recull el veredicte de divendres passat.
El caçador va recòrrer contra la decisió dels banders i la Batllia va dictar a favor del Govern en una sentència del 10 d'octubre del 2018 que va ser ratificada per la sala administrativa del Superior el 27 de juny del 2019. El condemnat va presentar recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional que va admetre parcialment l'argumentació el novembre de l'any passat i va decidir que s'havia de revisar la causa perquè la denegació de la prova no estava prou motivada. Una decisió que va comportar el retorn dels diners de la multa i de la llicència de caça. Els magistrats de la sala administrativa van dictar un aute el gener passat denegant les proves sol·licitades pel caçador que apel·lava a les reunions entre els representants de la Federació de caça i pesca amb els banders per tractar la proposta de modificació del reglament per provar que no calia demanar permís per trossejar l'animal. La sala administrativa torna a dictar una sentència que confirma la primera argumentació donant la raó al Govern i ratificant la resolució del director de banders de manera definitiva.

L'apel·lació del caçador contra la decisió de sancionar-lo es basava en considerar el cos com "un òrgan manifestament incompetent" i que no es podia multar el transport d'un mufló que anava degudament anellat. I el Govern va al·legar que el cos de banders està habilitat legalment per imposar les sancions i que el caçador va reconèixer els fets davant els agents i que "resulta inexplicable" que hagués manifestat que sabia que havia de trucar els banders però que no sabia que havia de demanar autorització abans de trossejar l'animal abatut quan va ser controlat amb el cap que portava anellat.
La sentència argumenta que el caçador va separar el cap del cos del mufló "sense obtenir autorització i seguidament el va traslladar" i rebutja que aquesta obligació de demanar permís hagués estat suprimida per un decret de l'11 d'abril del 2018 com defensava el lletrat del caçador. Els magistrats consideren lògic que es mantingui aquesta obligació perquè el mufló s'ha d'anellar a les potes i si només es porta el cap no es pot identificar a quin animal pertany.
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts