reportatge

Descobert pel Facebook

Dos joves i una noia implicats en diversos robatoris en cases habitades van ser descoberts després que una de les afectades trobés un dels autors a les xarxes socials. La Fiscalia demana vint mesos de presó condicional per als dos nois i deu per a la noia.

Descobert pel FacebookFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla curiós però les xarxes socials a vegades poden tenir moltes connotacions, més enllà de conèixer noves amistats. Fins i tot, serveixen per descobrir qui ha estat el lladre que ha robat les teves joies. Pot semblar ficció, però no ho és. Aquest és el cas que ahir es va jutjar al Tribunal de Corts, en què s’acusa dos nois i una noia com a presumptes autors d’un delicte de furts en cases habitades.

“Tornava de la feina i vaig deixar el “bolso”. Em vaig girar i vaig veure un noi molt alt. Em va donar una empenta i em va demanar perdó” explica una de les afectades. “La policia quan va venir a casa per fer el reconeixement va dir un nom, el vaig buscar al Facebook i el vaig trobar.” De fet, ella és l’única que el va veure, ja que els altres propietaris asseguren que no havien posat una denúncia a la policia fins que no anaven als seus joiers a buscar alguna peça que volguessin utilitzar.

Els fets van tenir lloc entre els anys 2011 i 2013, en què dos joves haurien aprofitat per robar en diverses cases les pertinences personals dels residents a les llars, com joies i diners, per posteriorment vendre-les a la Seu d’Urgell. I el més curiós, el silenci i el poc rastre que deixaven els presumptes autors dels delictes. Això té a veure perquè la tercera persona implicada, una noia que en aquests moments es troba en parador desconegut, hauria estat netejant a les llars i hauria indicat a on es trobaven els objectes. D’aquesta manera es buscava directament al lloc on hi havia els objectes.

Un l’esperava a fora i l’altre actuava. Aquesta és una primera versió, ja que en els informes consten diversos relats. De fet, una altra interpretació que ahir es va explicar és que només un d’ells hauria procedit a actuar i l’altre hauria venut les joies a la Seu sense saber que havien estat extretes en un robatori. “Em deia que estava passant per un mal moment i que li fes el favor de vendre-li, que eren seves”, comentava en defensa pròpia un dels acusats. Sigui com sigui, en total a la fiscalia li consten fins a sis robatoris en un marge de dos anys. Després de les diverses denúncies per part de nuclis familiars diferents, l’informe del pèrit calcula que es van vendre fins a uns trenta lots de joies, tot i que no s’han pogut recuperar totes. Dels afectats, alguns han percebut una indemnització econòmica de la companyia d’assegurances, altres tenen les joies i alguns encara no haurien cobrat res, malgrat que ja faci set anys dels fets ocorreguts.

La Fiscalia ara demana vint mesos de presó condicional per als dos joves, ja que reconeix que malgrat que un fos l’autor dels fets, l’altre hauria estat còmplice a l’ajudar en els robatoris. En canvi, en el cas de la noia es demanen deu mesos. També vol que el causant directe retorni a les víctimes el valor dels objectes, d’uns 16.000 euros i en un termini de quatre anys. La defensa, per la seva banda, assegura que no hi ha proves que el jove còmplice hagués participat en els fets i en demana la lliure absolució. Per a l’altre acusat es vol una rebaixa de la pena i allargar el termini dels pagaments.

tracking