x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Quarantena per als viatgers de fora d'Europa

Govern publica un nou decret que obliga a passar 15 dies de confinament a persones que vinguin de fora de la UE o de vuit altres països
Actualitzada 15/06/2020 a les 18:53
El Govern ha publicat avui un butlletí extra al BOPA en què anuncia noves mesures exepcionals en el marc de la situació d'emergència sanitària. En concret, s'ha aprovat, a proposta del ministeri de Salut, l'obligació de estar 15 dies naturals de confinament a totes aquelles persones que arribin a Andorra provinents de països que no formin part de la Unió Europea, o Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, el Regne Unit, San Marino, Suïssa i el Vaticà. D'aquesta manera s'anul·la l'anterior decret en què tothom que arribava al país havia de passar la quarantena, i s'ha limitat a fora d'Europa. 
Com en l'anterior decret, però, hi ha excepecions. El personal diplomàtic i consular i els funcionaris d’organitzacions internacionals o humanitàries, en l’exercici de les seves funcions, i els seus familiars no hauran de passar els 15 dies de confinament, i en aquests casos es poden establir mesures de control sanitaris adequades. També es pot aixecar o evitar la quarantena obligatòria en persones que acreditin immunitat amb serologia d'anticossos totals o IgG en el moment de l'entrada o fins a quatre setmanes abans de l'accés al país. També si s'acredita una PCR o TMA negativa, i al cap de set dies es torna a presentar una altra prova negativa es podrà finalitzar l'aïllament, tot i que amb una vigilància passiva fins els 15 dies. 
Etiquetes
  • #6 Esteban
    (16/06/20 12:30)

    Racisme política pura! Vols dir que si vens de Espanya amb 27,000 morts q'ets mes segur que suissa solament per el fet de ser de la UE? Pensava q'erem mes llistos que això!

    Respondre
  • #5 Antoni
    (15/06/20 21:48)

    antonio va dir..
    A les Maldives... ?
    I amb barco...? Desde el port d'envalira...! Ja..!

    Respondre
  • #4 Niurca
    (15/06/20 21:48)

    Quina lógica hi ha només amb aquests països si amb Espanya, França o Itàlia tenim més risc de contagi?!! I al costat. On més circula la gent?!
    Andorra a setembre confinada,valents.

    Respondre
  • #3 Josbar
    (15/06/20 21:46)

    Tenint en compte que la UE no obrirá les fronteres exteriors fins al 1 de Juliol i ja han dit que establiran acords amb païssos concrets per eliminar els requisits de quarantena, el nostre Govern l'únic que ha fet es una operació de propaganda via BOPA per fer veure que fa alguna cosa... O tenim un aeroport secret en algun lloc amagat de les nostres muntanyes per poder arrivar a Andorra sense passar per un Aeroport de la Unió Europea o de Paissos EEE? 

    Respondre
  • #2 Viatgera
    (15/06/20 20:02)

    I com controlaran tot aquesta gent? Poden mentir i dir que han estat a Espanya, i ja està. Sense quarantena sense res.

    Respondre
  • #1 antonio
    (15/06/20 18:59)

    i jo que volia anar a les Maldives...

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts