Vallnord-Pal Arinsal estima baixar fins als 480.000 dies d'esquí venuts

L’escenari més positiu per a la propera temporada preveu repetir les xifres de la 18-19

Vallnord-Pal Arinsal estima baixar fins als 480.000 dies d'esquí venutsVALLNORD -PAL ARINSAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació d’esquí Vallnord-Pal Arinsal preveu tornar a xifres de la temporada 2018-2019. Això vol dir uns 480.000 dies d’esquí, que seria un descens respecte al que s’havia previst per aquest anys, que eren 510.000, abans del tancament per la Covid-19. Així ho va confirmar el seu director general, Josep Marticella, que va afirmar que “preveiem diversos escenaris per a la temporada vinent d’esquí, però en tots hi ha un descens. En el més optimista, baixaríem fins a les xifres de la 18-19”.

Pel que fa a la previsió més negativa que fa l’estació massanenca, Marticella va dir que “en l’escenari més desfavorable, preveiem que hi hagi una caiguda d’un 20% respecte als números que vam fer per la campanya del 2018 (referint-se a la del 18-19)”. Tot i això, el director general de Vallnord-Pal Arinsal va recordar que “encara és molt aviat per fer previsions, perquè tot just la comercialització per a la propera temporada acaba de començar”.

Sobre les decisions que s’estan prenent des de l’estació, Marticella va dir que “els diferents escenaris en què treballem no ens faran canviar les decisions estratègiques que ja hem pres”. I va afegir que “som una empresa que estem acostumats a la temporalitat i per tant, ens sabem adaptar als diferents escenaris que tenim. Així doncs, podem passar dels 86 treballadors amb els quals comptem ara mateix fins als més de 600 que podem tenir en un pic de temporada”.

Criteri de prudència

Josep Marticella també va abordar les inversions que preveu fer Vallnord-Pal Arinsal. En aquest sentit, el director general va afirmar que “farem les inversions a l’estació seguint un criteri de prudència”. Així doncs, va confirmar que “hem fet tot el necessari en matèria de manteniments i, a més a més, també tirarem endavant totes les inversions que tenim previstes amb caràcter plurianual. I també continuarem amb les inversions en la maquinària de cultiu de neu, tal com hem fet en els darrers anys”. Pel que fa a les noves inversions, Marticella va afirmar que “només portarem a terme aquelles que siguin amb un retorn immediat i aquelles que són considerades de caràcter essencial”.

D’altra banda, l’estació massanenca ja està plenament immersa en la campanya d’estiu. Així doncs, Vallnord-Pal Arinsal té previst obrir un altre cop les portes el proper 27 de juny. Josep Marticella va confirmar la data d’obertura i va comentar que “últimament estem tenint bones notícies i sembla que podrem fer tot el calendari d’estiu tal com havíem previst”. Així doncs, es preveuen dos mesos i mig d’obertura, ja que, si no hi ha canvis durant la temporada, el tancament dels serveis d’estiu de l’estació s’allargaran fins al 13 de setembre.

Pel que fa a les instal·lacions que hi haurà obertes durant la temporada d’estiu a l’estació massanenca, la mateixa empresa va confirmar que el bike park estaria completament operatiu; cosa que a la pràctica vol dir que entre tots els circuits hi haurà més de 40 km per tal que els bikers puguin gaudir de l’experiència que els ofereix Vallnord-Pal Arinsal. A més a més, i a banda del bike park, l’estació va confirmar que posava a disposició dels usuaris els telecabines i els telecadires, els diferents establiments de restauració que ja han anat obrint en les darreres dates, i la Bike School. Així doncs fonts de l’estació van confirmar que s’havien treballat una sèrie de protocols de seguretat per tal de poder garantir que els usuaris poguessin fer totes aquestes activitats sense cap tipus de risc. I precisament en aquesta línia, es preveu que no es realitzi cap esdeveniment en les estacions.

tracking