Pandèmia mundial

Espanya avança la reobertura de les fronteres al 21 de juny

Sánchez anuncia a la conferència amb els presidents autonòmics la nova data d'entrada de turistes, que no inclou Portugal

Pedro Sánchez xoca amb PP i Cs en sondejar-los per a una alternativa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez ha explicat avui durant la conferència de presidents autonòmics que finalment la data escollida per a la reobertura de les fronteres d'Espanya serà el 21 de juny, una vegada es doni per finalitzada la darrera pròrroga de l'estat d'alarma. Tots els ciutadans de països de l'espai Schengen, així com els andorrans, podran moure's per tot el territori espanyol sense l'obligatorietat de passar 14 dies en quarantena. Des de la Comissió Europea ja es va demanar al Govern de Sánchez avançar la data fixada per a la reobertura de fronteres al 15 de juny. Finalment, s'ha passat de l'1 de juliol 21 de juny.

Amb tot, la frontera amb Portugal mantindrà les mateixes restriccions fins l'1 de juliol, dia en què es durà a terme un acte especial amb Sánchez, el Rei Felip VI i el primer ministre de Portugal, Antonio Costa. També el primer dia del mes vinent es reobriran les fronteres amb tercers països de fora de la UE i l'espai Schengen, en funció de la situació epidemiològica d'aquest i la reciprocitat.

Cal recordar que els andorrans poden actualment desplaçar-se per les regions sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran, i a partir de demà també ho podran fer per tota França i la resta de zones catalanes en la fase 3 de desescalada, com Girona, Catalunya Central i Tarragona, aquesta darrera sempre i quan no es passi per Lleida i Barcelona. Aquestes dues regions sanitàries, però, podrien avançar a mitjans de setmana a la darrera fase, cosa que permetria als andorrans moure's per tota Catalunya. Seria a partir del 21 de juny quan ja es podria circular per tota Espanya, i a més els els turistes espanyols podrien venir al Principat.

tracking