tradicions

Escaldes celebra la Festa de la Parròquia virtual

Escaldes celebra la Festa de la Parròquia virtual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escaldes-Engordany celebra avui la tradicional Festa de la Parròquia, tot i que aquest any es fa de manera virtual arran de les mesures establertes per la pandèmia de la Covid-19.

El comú, a través de les xarxes socials, va informar que s’ha creat una pàgina web en la qual totes les persones que ho desitgin puguin veure un vídeo de felicitació per part de l’equip de govern comunal, encapçalat per la cònsol major, Rosa Gili, com també la participació de la minoria. Al vídeo, amb una durada de poc més de dos minuts, es poden veure imatges de la parròquia i missatges dels consellers felicitant la 42a edició de la celebració.

Així mateix, al Twitter de la corporació es va informar que el plat commemoratiu d’aquest any, que es pot recollir a Tràmits del comú i a l’oficina de Turisme, té un cost de cinc euros i que els diners que es recaptin per la seva compra es destinaran al banc d’aliments de la Creu Roja. De fet, aquest gest substitueix un dels actes més multitudinaris de la festa de la parròquia: la tradicional arrossada popular. Enguany, la cònsol explica que “cal celebrar-la de forma diferent”. Tot i això, des del comú asseguren que, malgrat que “les circumstàncies, de tots sabudes, ens obliguen a inventar una festa igual de tradicional i popular però molt més tecnològica i distanciada”, la festa d’enguany continua representant per a la parròquia “un pas endavant de cohesió i relació entre els ciutadans i veïns que hi viuen i hi treballen”. El lema escollit és “Ens en sortirem”, i apunta cap a un desenllaç feliç i esperançador, com també “cap a un imminent futur ple de retrobaments, abraçades, balls i riures”.

tracking