reportatge

De víctima a acusada

El Ministeri Públic demana una condemna a un any de presó condicional a una dona acusada d’agredir la mare de l’home que la maltractava. La defensa demana l’absolució de la seva clienta perquè sosté que la declaració dels testimonis no demostra els fets.

De víctima a acusadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una víctima de violència de gènere acaba sent processada davant del Tribunal de Corts per un delicte de maltractaments en l’àmbit domèstic després de barallar-se amb la mare de l’home que la violentava. Malgrat que la parella ja no residissin en la mateixa unitat familiar, havien de mantenir el contacte per preservar i garantir la cura i bon creixement dels dos fills que tenen en comú. Ell va ser condemnat per ordenança penal després que l’acusada denunciés els fets.

Les desavinences familiars entre les dues parts van generar diversos episodis de violència, i el moment culminant va succeir el 2016, quan la processada havia d’entregar els infants a la seva exparella. “Ell sempre venia amb la seva mare i em deia que la saludés, que fos educada i ho vaig fer, però ella em va girar la cara i em va començar a insultar i agafar pels braços perquè no em pogués escapar d’ella”, va explicar l’acusada durant la declaració. Per la seva banda, la víctima de les agressions va afirmar que s’havien insultat, que li havia dit filla de puta per haver denunciat el seu fill i que va ser la processada qui es va abalançar sobre ella de forma agressiva i la va esgarrapar diverses vegades al pit. Per aquest motiu l’exsogra va haver d’anar a l’hospital i va denunciar la seva antiga nora, tot i que finalment ha renunciat a la indemnització pel bé dels nets, segons es va dir a la vista.

Però els fets no acaben aquí, al cap d’unes setmanes la presumpta víctima de l’agressió va intentar anar a buscar els nets a l’escola, però no tenia permís, i això va acabar desencadenant un nou enfrontament entre l’acusada i l’exparella. L’home li va escopir i li va agafar la mà amb la porta del cotxe dues vegades, cosa que li va causa diverses lesions.

El Ministeri Públic demana per a l’acusada un any de presó condicional, el pagament d’una multa de 1.000 euros en concepte de danys morals i abonar 61,47 euros per l’atenció hospitalària que va haver de rebre la víctima per les esgarrapades. La fiscalia exposa que en el moment de l’agressió hi va haver violència explícita i que l’acusada, tot i ser una dona maltractada, li segueix la veta a l’home constantment, cosa que deriva en més agressions i danys psicològics. Al seu torn, la defensa considera que les lesions a la víctima podrien no ser verídiques i sol·licita l’absolució de la seva clienta. Tanmateix, si el tribunal considerés que és culpable, demana reduir la pena a quinze dies d’arrest domiciliari, ja que la condemna del Ministeri Fiscal no és proporcional.

tracking