REPATRIACIONS

Una vintena de temporers argentins agafaran un vol demà

Una vintena de temporers argentins agafaran un vol demàFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern argentí continua amb la política de repatriació dels seus nacionals que es troben arreu del món i ha previst un nou vol al qual podran optar els argentins que encara es troben al Principat. Concretament, hi ha previst que Aerolíneas Argentinas operi un vol de retorn demà que agafaran poc més d’una vintena de temporers que encara es troben al Principat. En aquest sentit, el Govern participarà en l’operativa per tal que aquestes persones puguin anar fins a l’aeroport de Madrid, on s’espera que puguin agafar aquest vol amb direcció Buenos Aires.

Aquests, però, no seran els darrers, ja que encara s’han previst, com a mínim, tres vols més que sortiran des de l’aeroport de Madrid-Adolfo Suárez i que haurien de permetre que els diferents treballadors de temporada que encara queden al Principat i que no vulguin quedar-se a Europa puguin tornar al seu país. Així doncs, Aerolíneas Argentinas ha publicat un nou cronograma de vols, que arriba fins a l’1 de juliol. Prèviament, els dies 21 i 28 de juny sortiran sengles vols des de Madrid en direcció Ezeiza. Tot i això, encara no està confirmat que a aquests tres vols hi puguin optar els argentins que es troben a Andorra. Cal recordar que en tots aquells que opera directament el consolat argentí a Barcelona o Madrid i que ho fan a través d’Aerolíneas Argentinas, els seients es decideixen directament des de les seus consolars i es facilita un enllaç, a través de correu electrònic, per tal de poder fer de manera directa la compra del seient.

D’altra banda, des dels comptes de les xarxes socials que tenen Varados en Andorra van denunciar que el govern de l’Argentina pràcticament no els ha prestat ajuda durant la quarantena. En un tuit on es va etiquetar al president, Alberto Fernández, van afirmar que “mai es van fer presents a Andorra. Vam haver de suplicar per una bossa d’aliments. No els fa vergonya?”.

tracking