ACTUALITZACIÓ SANITÀRIA

Un nou positiu a Salita augmenta a onze els casos del rebrot del centre sociosanitari

Un nou positiu a Salita augmenta a onze els casos del rebrot del centre sociosanitariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos totals de coronavirus a Andorra van elevar-se ahir a 853 després que una dona de 88 anys de Salita també hagi donat positiu per Covid-19, augmentant així a onze els casos del rebrot al centre sociosanitari d’Escaldes-Engordany. Precisament, el cas de la padrina va ser detectat gràcies al protocol del Govern que es va aprovar aquesta setmana, el qual marca que s’han de fer proves serològiques a tots els nous ingressos.

Anteriorment ja se li va fer una primera TMA a la dona de 88 anys, que va donar en un primer instant negatiu. No obstant això, les autoritats sanitàries van recomanar el seu aïllament preventiu mentre s’esperava el termini per realitzar-li la segona prova, en la qual sí que va donar positiu. Segons va informar ahir el Govern a través de les xarxes socials, la usuària de la residència es troba en bones condicions i la previsió és que en les properes hores sigiui traslladada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, com s’ha fet amb la resta de pacients que procedeixen d’aquests centres.

Pel que fa a l’actualització sanitària, de les 853 persones que han contret el virus a Andorra, 21 continuen amb la malaltia, una de les quals és un professional de la salut. En aquest sentit, els cossos especials segueixen a zero. Quant al nombre d’altes mèdiques, un total de 781 s’han recuperat de la malaltia, una més que ahir. Les defuncions es mantenen en 51, una xifra que no varia des del 16 de maig. Per la seva banda, l’hospital compta actualment amb vuit pacients (nou una vegada arribi la dona de Salita), tots ells a planta. Finalment, dels 148 resultats de PCR i TMA rebuts en les últimes 24 hores, 147 han estat negatius i només un positiu, la de la dona de 88 anys.

tracking