pandèmia mundial

Assandca creu que la crisi ha evidenciat que cal la unitat de radioteràpia

Assandca creu que la crisi ha evidenciat que cal la unitat de radioteràpia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació Andorrana contra el Càncer, Josep Saravia, va exposar ahir que durant la situació d’emergència sanitària “hi ha hagut diversos problemes importants”. Entre aquests, per una banda, va destacar el fet que en alguns moments semblava que la frontera quedaria tancada o que sotmetrien les persones que havien de baixar a Catalunya a fer-se el tractament a una quarantena i, per l’altra, “hi havia molt neguit a l’hora de buscar allotjament perquè totes les entitats amb qui tenim conveni estaven tancades i no teníem a disposició els allotjaments habituals, ni tan sols en els casos infantils”.

És per això que durant la pandèmia l’entitat ha centrat la seva tasca a donar informació i suport als malalts per mirar de “recol·locar-los”, i també ha treballat per gestionar el transport fora d’Andorra, on també hi ha hagut dificultats perquè “Autocars Nadal s’ha aturat”. En aquest context, Saravia remarca que “Andorra ha de millorar el tema sanitari i no dependre dels països veïns perquè hi ha hagut moments en els quals ens hauria estalviat molts problemes haver tingut un centre de radioteràpia”. Amb tot, era conscient que la prioritat actual del país és superar la crisi econòmica actual.

A més, posava en relleu que a les persones a les quals els han detectat càncer durant la pandèmia “se’ls han aturat les proves si no era un cas d’urgència i el neguit ha estat molt gran per a elles, perquè un càncer és una malaltia que espanta”.

tracking