PARRÒQUIES

Més control policial en punts conflictius de les parròquies

Els comuns inspeccionaran les barraques per analitzar l’estat dels animals

Més control policial en punts conflictius de les parròquiesANA/E.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns volen reforçar la seguretat pública i, per això, es treballarà de manera conjunta per identificar les “ubicacions conflictives” de cada parròquia amb la intenció d’intensificar el control policial en aquests punts. Segons va explicar la cònsol major encampadana, Laura Mas, l’objectiu és detectar i evitar conductes incíviques i actes vandàlics com el botellón, els grafits o fer malbé el mobiliari urbà. Aquesta decisió es va prendre després de la compareixença del director de la policia, Jordi Moreno, en la reunió de cònsols que va acollir el comú d’Encamp ahir.

També en clau de seguretat ciutadana, els representants de les diferents corporacions van abordar la implementació de càmeres de videovigilància a les parròquies, en el marc de la comissió nacional de videovigilància. Els cònsols van analitzar conjuntament la documentació que cal presentar i el tractament de les gravacions. “S’està treballant en un reglament i serà el ministeri d’Interior qui farà la resolució de les autoritzacions la durada de les quals està estipulada en cinc anys i després els comuns haurien de renovar la sol·licitud”, va detallar Mas. A més, va apuntar que els serveis de videovigilància previs s’hauran de regularitzar.

Així mateix es va anunciar que, juntament amb el ministeri d’Agricultura, es posarà en marxa a final d’any o principi del 2021 una campanya per controlar el benestar dels animals, especialment dels gossos que alguns ramaders fan servir per treballar. “Farem controls amb inspectors conjunts per detectar barraques d’animals i assegurar que estan en bones condicions”, va aclarir Mas. A més, es durà a terme un pla de comunicació nacional per fomentar una tinença responsable d’animals de companyia.

D’altra banda, es va posar de manifest la necessitat de gestionar millor la relació contractual que tenen amb l’empresa Pirinenca de Serveis, encarregada de gestionar els residus de cartró i paper. Actualment, el país no disposa d’una planta de tractament per al reciclatge d’aquests materials i l’empresa compra els residus de paper i cartró als comuns. “Abans aquesta empresa pagava als comuns”, va afirmar Mas, per recordar que el 2018 hi va haver una baixada de preus “considerable” i es va decidir “que l’empresa no ens pagués per la recollida”. Però “ara s’estan valorant altres opcions”. Des dels comuns hi ha la voluntat de posar en marxa una campanya de sensibilització per determinar com s’ha de fer el reciclatge d’aquests materials, especialment entre els comerciants, i s’està valorant l’opció de pagar l’empresa.

Per últim, es va exposar que els comuns estan treballant per unificar el marc tributari general de tots els comuns en la mesura del possible amb l’adaptació de la Llei de finances. La reunió també va servir per determinar que el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, serà el representant dels comuns a la Taula d’economia circular impulsada per la CEA.

tracking