Govern troba la fórmula jurídica per pagar els ERTO que tenia pendents

Aquesta situació està afectant unes 200 empreses i més d’un miler de treballadors

Govern troba la fórmula jurídica per pagar els ERTO que tenia pendentsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern diu haver trobat la fórmula jurídica adequada per tal de poder fer el pagament de les prestacions per les suspensions de contractes de treball, els popularment coneguts com a ERTO, i les reduccions de jornades de treball. Així ho va notificar l’executiu en un comunicat en què indicava que a partir d’avui mateix es començarien a fer els pagaments. Aquests ingressos es faran de manera paral·lela amb les accions que hauran de dur a terme les empreses afectades per tal que puguin regularitzar la seva situació davant l’administració. En aquest sentit, l’executiu vol aplicar diferents tipus de mecanismes per tal que aquestes empreses de les quals no s’han fet efectius els ERTO i les reduccions de les jornades de treball, així com tampoc es van poder acollir a les diferents ajudes que preveien les lleis òmnibus de mesures urgents, puguin regularitzar la seva situació, i d’aquesta manera complir els requisits per tal de poder optar a aquestes ajudes i prestacions.

Cal destacar que aquesta solució tindrà un impacte per a unes 200 empreses que havien optat per tramitar les suspensions de contracte de treball o les reduccions de jornada laboral i que tenien algun deute amb l’administració, ja fos comunal, amb el mateix Govern o amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social. No obstant això, també hi havia empreses que presentaven defectes en la documentació i s’havien paralitzat aquests pagaments. Així doncs, amb aquesta solució el Govern liquidarà a partir d’avui mateix les parts dels salaris de més d’un miler de treballadors, que eren els afectats. En aquest sentit, tal com explicava el comunicat, “el Govern ha decidir que es prioritzarà l’interès dels assalariats i es procedirà al pagament de les prestacions”, a més a més d’informar que s’habilitava un sistema perquè les empreses afectades es poguessin posar al dia.

En valors totals, l’executiu ja ha liquidat un total 9.235 persones que han pogut cobrar la prestació que preveu la llei. D’aquestes, cal destacar que 7.644 són prestacions per a assalariats, mentre que un total de 1.591 fan referència als treballadors autònoms.

D’altra banda, la Unió Hotelera va dir que en cap moment volien acusar el cap de Govern de mentir i que van voler “matisar les declaracions perquè existeixen un determinat nombre d’empreses que no tenen cap deute” i que els treballadors no havien cobrat.

tracking