Els comuns defensen la unilateralitat en la rebaixa salarial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rebaixa salarial dels comuns i l’aportació de cada corporació al fons de solidaritat és el tema recurrent de les darreres setmanes i, malgrat que no estava a l’ordre del dia de la reunió de cònsols d’ahir, es va acabar debatent. Amb tot, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i la d’Encamp, Laura Mas, van voler ser conciliadors i Mas va confessar que hi va haver un “debat intern”. Segons la cònsol major, tots estan d’acord que “cada comú ha de determinar quina serà la rebaixa sense haver de consensuar-ho”, i va recordar que “els salaris dels cònsols són diferents segons la parròquia i, per tant, els percentatges també ho seran en funció de les xifres”.

Amb tot, va apuntar que “tots els comuns ja saben quina serà la seva decisió”. Mortés va voler afegir que “mentre que el fons solidari acaba beneficiant el Govern, la rebaixa dels sous tindrà efectes en el pressupost de cada comú i s’aplicarà segons les despeses que cadascú hagi pogut tenir durant l’emergència sanitària”. Quant al fons solidari de Govern, Mas va apuntar que a hores d’ara “tot està igual que fa dues setmanes: falta la definició d’algun comú, els que ho tenim decidit ja ho hem comunicat”.

Amb la intenció de defugir la polèmica, Mortés va defensar que “cada comú té les seves competències i no hi ha res més a dir; cadascú donarà les explicacions pertinents a la seva parròquia i aportarà el que cregui convenient”. Per la seva banda, Mas va voler refermar el seu compromís amb el Govern que, tal com va destacar, “ha portat tot el pes de les ajudes”. Tots dos cònsols van coincidir a afirmar que els comuns tenen sostres pressupostaris d’endeutament diferents a través dels quals decidiran la quantitat a aportar al fons. “L’important és ser solidari però respectant la decisió de cadascú”, van subratllar.

tracking