Els bancs permetran ajornar el pagament de préstecs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bancs han acordat que les empreses afectades per la Covid-19 puguin ajornar els pagaments en préstecs i crèdits que tinguin contractats. Així ho va anunciar ahir Andorran Banking, l’associació de les entitats bancàries en un comunicat. Així doncs, el sector bancari va acordar que la mesura dels ajornaments tindria una durada d’entre 6 i 12 mesos. En el cas de la carència de mig any, seria per a aquells préstecs que fossin adreçats a particulars o que tinguessin garantia personal. Amb relació a les hipoteques fetes per a persones físiques, aquestes podran acollir-se a ajornaments que vagin fins als 12 mesos.

Pel que fa als préstecs en què el titular sigui una empresa, les carències que preveu l’acord entre tots els bancs del país és que es pugui sol·licitar fins a 12 mesos. El termini per fer aquestes sol·licituds serà el 31 de juliol.

En aquest acord també hi va participar l’Autoritat Financera d’Andorra, que va adoptar una guia feta per l’Autoritat Bancària Europea i que feia referència a aquestes carències no legislatives, per facilitar-ne l’aprovació. L’AFA supervisarà les entitats per tal que aquestes carències es realitzin correctament.

tracking