x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Assandca creu que la crisi evidencia que cal la unitat de radioteràpia

El president de l'entitat, Josep Saravia, assegura que "hem d'evolucionar una mica més en el tema sanitari"
Els membres d'Assandca Josep Saravia i Lída Neiva conversen amb Gerard Albà, director general de negoci de Vall Banc.

Els membres d'Assandca Josep Saravia i Lída Neiva conversen amb Gerard Albà, director general de negoci de Vall Banc.

Els membres d'Assandca Josep Saravia i Lída Neiva conversen amb Gerard Albà, director general de negoci de Vall Banc.

ANA / M. F.
Actualitzada 12/06/2020 a les 17:50
El president de l'Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, creu que la crisi sanitària generada per la Covid-19 ha posat en relleu que Andorra ha de poder comptar amb tots els serveis sanitaris possibles, entre els quals una unitat de radioteràpida. "Hem d'evolucionar una mica més en el tema sanitari" i poder comptar amb diferents serveis, ha manifestat Saravia, afegint que arran de la crisi les converses amb l'executiu sobre aquests serveis han quedat aturades.
El president de l'associació ha explicat que durant el confinament ha centrat la seva feina durant la crisi sanitària de la Covid-19 a "donar informació" i suport als malalts, tenint en compte, per exemple, que molts dels centres als quals són derivats van tancar. A més, ha posat en relleu que hi ha hagut moments en aquests darrers mesos en què els malalts han patit "molt de neguit", entre d'altres quan es va creure que quan anaven a Catalunya a fer tractament havien de fer una quarantena de catorze dies. També ha indicat que arran del tancament de centres com el dedicat als infants malalts de càncer, l'entitat va oferir el suport per mirar de "recol·locar-los" i ha treballat per gestionar el transport a fer tractament fora d'Andorra, on també s'han registrat dificultats.

Malgrat tot, Saravia ha emfasitzat el fet que no hi ha hagut ningú que s'hagi quedat sense rebre el tractament que necessita, tot i els problemes registrats. "El càncer no ha parat malgrat que hi hagi hagut la Covid-19" i, per tant, l'associació tampoc ha deixat de donar suport als malalts que han viscut aquesta crisi sanitària, també, amb temor, ja que tal com subratlla Saravia les persones malaltes que havien d'anar a un hospital ho han viscut amb neguit per la por a poder-se contagiar. A més el servei que els dona atenció psicològica també va tancar i moltes persones han hagut de recórrer al servei gratuït que ha ofert el col·legi de psicòlegs.
Saravia ha fet aquestes declaracions durant la presentació d'una nova iniciativa amb Vall Banc per recaptar diners en la lluita contra el càncer. Enguany, amb la crisi sanitària, en lloc d'un acte amb concentració de persones s'ha optat per proposar a la ciutadania penjar fotografies a les xarxes amb el hastag #KmsContraElCàncer durant el cap de setmana del 20 i 21 de juny. Per cada aportació que que hi hagi dels ciutadans, l'entitat donarà cinc euros a Assandca. 
Etiquetes
  • #3 No es la solució
    (13/06/20 00:55)

    I vinga amb la radioteràpia.. Però, això sí, pagada per tots! L'APARELL DE RTP NO es NI VIABLE NI LA SOLUCIÓ!!! , LI HEM D'ESCRIURE AMB MAJÚSCULES PERQUÈ SE'N ENTERI"AQUEST SR??? Aquests tractaments coberts al 100%,son els que generen pèrdues infinites

    Respondre
  • #2 Gemma
    (13/06/20 00:39)

    Una unitat de radioterapia aquí no tindrà mai el mateix nivell que a Bcn per exemple. Seria renunciar al millor tractament i als millors professionals només per tenir-ho tot a 5 minuts de casa.

    Respondre
  • #1 Josep B
    (12/06/20 21:34)

    Cal apendre molt de paisos on la eficacia i la eficiencia és la norma, segurament part de la despesa en obra pública es pot reduïr fent les coses millor i cuidant el que ja tenim, una plaça vella o passeig aporta personalitat, no cal renovar-ho tot cada 5 anys... la societat andorrana necessita fer una reflexió profunda de com cal gestionar la despesa pública.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts