x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

Els Cachafeiro fan efectius els 7,2 milions d'euros de la indemnització

Abonen als Mallol 5,8 milions, mentre que la resta de diners estan consignats a la Batllia
L'edifici on es troba el centre comercial  Punt de Trobada.

Els Cachafeiro fan efectius els 7,2 milions d'euros de la indemnització

L'edifici on es troba el centre comercial  Punt de Trobada.

Fernando Galindo
Actualitzada 11/06/2020 a les 09:41
Els Cachafeiro, la família que regenta el gran supermercat de Sant Julià de Lòria Punt de Trobada, van abonar la quantitat de 5,8 milions d’euros. Aquesta xifra, sumada a les mensualitats que els administradors del Punt de Trobada han anat consignant judicialment en concepte de lloguer, sumen els 7,2 milions que va fixar la Batllia, que haurien de pagar en concepte d’indemnització pel temps d’explotació dels grans magatzems en què el contracte de lloguer estava vençut. Amb aquesta fórmula, els Cachafeiro donen per saldat el deute. La societat propietària dels terrenys on es troba el centre comercial havia demanat en un requeriment extrajudicial que es fessin efectius, íntegrament, els 7,2 milions que va fixar la Batllia, i que fossin els rectors del supermercat els que s’encarreguessin de recuperar els diners que hi havia consignats judicialment. No obstant això, els rectors del Punt de Trobada van optar per fer-ho d’una altra manera i van apostar per fer la transferència dels 5,8 milions d’euros i que els propietaris del terreny siguin els que hagin de recuperar els diners dels lloguers dels anys anteriors que els Cachafeiro havien anat ingressant a la Batllia. Amb aquest moviment, els gestors del Punt donen per liquidat el deute.
Aquests imports corresponen a les diferents sentències judicials que s’han produït, primer de la Batllia, després del Tribunal Superior, i que finalment, ara fa dues setmanes, va ratificar el Tribunal Constitucional, només deixant la via europea als Cachafeiro per continuar el litigi, un punt que els rectors del Punt de Trobada van descartar. Així doncs, i abans que el saig fes efectiu algun tipus de mesura per tal de garantir el cobrament que havia establert el Superior i va ratificar el TC, la família Cachafeiro va fer aquesta transferència. D’aquesta manera, la suma abonada correspon als 6,5 milions establerts com a indemnització als Mallol, des del venciment del contracte el 2015, fins al gener del 2020, més 141.772 euros mensuals fins que abandonin definitivament l’edifici del Punt de Trobada.

Aquest pagament en compliment de les decisions judicials posa el punt final al litigi que han mantingut els Cachafeiro en totes les instàncies durant anys amb els propietaris del terreny. A partir d’aquí, i resolta la part econòmica del litigi, només queda el disseny, la preparació i l’execució del pla de desallotjament del centre comercial, que haurà d’incloure els terminis per tal de poder fer la liquidació de l’estoc i preveure el trasllat dels excedents que puguin sobrar. Cal recordar que abans que se suspenguessin els terminis judicials i administratius, la Batllia ja havia requerit als Cachafeiro un pla de desallotjament que encara no havia estat presentat on se'ls donaven vuit dies per presentar-lo i ara amb la represa de l’activitat judicial la Batllia haurà de decidir les noves mesures i terminis. Pel que fa al personal, els Cachafeiro hauran d’indemnitzar tots els treballadors del centre comercial que en el tancament tinguin contracte en vigor.
Etiquetes
  • #1 Dolors
    (11/06/20 17:06)

    Encara recordo quan es va obrir...

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts