El pare ultraprotectorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sovint la relació entre un pare i el seu fill és indestructible, es manté davant de qualsevol dificultat, passi el passi. Un exemple clar és el cas que es va celebrar ahir a la sala d’actes de l’edifici de Prada Casadet, on es va jutjar un home per intentar intimidar dos menors d’edat perquè exculpessin el seu fill, un jove que va ser empresonat per un delicte major de tràfic de drogues. L’acusat va anar a veure el seu fill a la Comella i va poder veure el sumari del cas, on s’indicava que havia venut cànnabis a dos nois menors d’edat. Segons va indicar a la vista oral, el processat va memoritzar els números de mòbil dels joves perquè el seu fill li havia dit que en cap moment havia fet tràfic amb ells.

“Els vaig trucar per saber si era cert que el meu fill els havia venut droga, perquè ho trobo molt greu, però em van dir que no i me’ls vaig creure”, va exposar durant la vista. No obstant això, un dels menors a qui suposadament va intimidar i va acudir com a testimoni a la vista va indicar que l’home li va dir que quan anés a la Batllia a testificar digués que no. “Abans de la declaració em va trucar i em va dir que és el que havia de dir al judici. Estava espantat i vaig tenir por”, va dir el menor.

El ministeri fiscal sol·licita una pena de dos anys de presó condicional, una pena qualificada de quatre anys sense poder entrar en contacte amb el menor i el pagament de 750 euros en concepte de perjudici moral perquè considera que després de la declaració dels testimonis queda acreditat que va dur a terme el delicte que se li imputa. La defensa, al seu torn, va demanar l’absolució del seu client al·legant que en el moment dels fets el jove va testificar com a imputat i en aquell moment tenia dret a no dir la veritat, deixant de banda el que hagués dit l’acusat durant la trucada telefònica. I va apuntar que si la seva intenció hagués estat intimidar el menor hauria fet servir un altre mòbil, amagant la seva identitat i oferint alguna cosa a canvi de la col·laboració dels nois.

tracking