x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

El PS demana que es facin públics els sous i els extres de tots els consellers des del 2018

Actualitzada 11/06/2020 a les 12:31
El PS proposarà a Sindicatura que es facin públics els salaris i els complements cobrats per tots els consellers generals. En concret, la petició vol englobar la informació salarial dels membres del Consell General des del 2018 fins ara, fet que donaria informació també dels parlamentaris de la legislatura passada, entre els quals l’actual ministre Jordi Gallardo. La petició de la formació liderada per Pere López s’explica perquè entenen que amb la proposa dels liberals d’entregar els comptes –i que té el suport també de DA i CC– no es podrà veure amb detall el que cobra cada polític, sinó que únicament hi constarà a quins conceptes genèrics es destinen els diners. En aquest sentit, el grup parlamentari del PS afirma que ells no tenen res a amagar i que fan la proposta no només perquè es coneguin els sous liberals, sinó de totes les formacions, amb la voluntat de “buscar transparència”.
Pel que fa al canvi de reglament del Consell que ha demanat el grup liberal perquè quedi especificat clarament quines retribucions pot tenir cada conseller en funció de les seves tasques, des del PS consideren que caldrà fer una reflexió amb calma sobre el text perquè, al seu entendre, encara que no s’especifiquin certes qüestions, com ara “que no es pot cobrar dos cops per concepte de dietes”, “es dona per fet que no es pot fer”. Dit d’una altra manera, segons el PS no és necessari canviar el reglament per veure “que el que s’ha fet no és correcte”.


Rebaixa de salaris

La polèmica generada arran de les crítiques pel sou de Costa es discutirà avui al Consell General, juntament amb el debat sobre el percentatge de rebaixa que s’aplicaran els parlamentaris. En aquest sentit, la majoria proposa una reducció del 20% per a la síndica i del 15% per als consellers, mentre que el PS vol un 25% per als presidents de grup i un 5% per als parlamentaris, entenent que aquests darrers no tenen altres ingressos i tenen un sou inferior –prop de 2.000 euros bruts–. Terceravia estudia si posar sobre la taula percentatges més elevats.
Etiquetes
  • #5 Alejandro
    (12/06/20 05:04)

    Aquests sous mai els sabrem, ja que són ells mateixos els que es fixen aquests sou.-

    Respondre
  • #4 Calers públics, sous públics
    (11/06/20 15:55)

    Tot sou pagat amb calers públics ha de ser públic

    Respondre
  • #3 karlitos
    (11/06/20 13:44)

    Un partit que nomes pensa en CALÈS, perque si demanes la aportaciò que ha fet al tema social i economic o les condolencies en nom del partit als padrins i vides que han mort amb el virus made in xina, res de res....hipocrites, per cert una disciplina molt important per la educaciò, perque puguin destinguir els partits a la hora de votar quand tinguin 18 anys

    Respondre
  • #2 CRAJ
    (11/06/20 10:16)

    ja de fet que responguin la pregunta de la Consellera Montaner sobre la relació de Toti Garcia amb el Govern. Esta a sou de Govern?

    Respondre
  • #1 Superand
    (11/06/20 08:28)

    Això seria fantàstic .
    I ja que estem posats els de l' època del Forné i Pintat i així ja ho fem petar tot jajajajja

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts