Afers Socials defensa que ajuda l'home que dorm al cotxe

Atorga una prestació als fills, així que podria demanar la rebaixa de les pensions a la Batllia

Cotxe on dorm FabioFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular de la cartera d’Afers Socials, Víctor Filloy, va afirmar al Diari que tenint en compte la situació que viu en Fabio R. M., l’home que viu i dorm al vehicle, van atorgar a les seves parelles la prestació per fills a càrrec. “Les mares dels infants estan rebent una ajuda econòmica de manutenció per les criatures”, va indicar Filloy. El ministre va exposar que li han estat fent seguiment, i en més d’una ocasió “li hem recomanat i realitzat l’acompanyament pertinent perquè s’adreci a la Batllia i demani la disminució de les contribucions al·legant que estem pagant una prestació a les mares dels seus fills”. En Fabio afirma que s’ha adreçat més d’una vegada a la seu de la Justícia, però no li han atorgat la disminució de la contribució mensual pels nens. No obstant això, el ministeri d’Afers Socials va dir que en cap moment “ha portat els documents que acrediten que l’ha realitzada i li han denegat, per tant, de moment no podem anar més enllà”.

Quant a la demanda d’ajuda d’en Fabio, Filloy va explicar que “la legislació no contempla que ens puguem fer càrrec de les pensions de manutenció dels infants”. Així, va matisar que el 2019 l’afectat tenia uns ingressos molt per sobre del llindar econòmic i social que es necessita per sol·licitar una prestació. “També és cert que amb l’ERTO el seu sou s’ha reduït a 1.083 euros, però amb aquesta xifra es considera que podria pagar-se la pensió i tirar endavant”, va exposar el titular de la cartera d’Afers Socials. I va afegir que “és clar que si amb el salari mínim ha de pagar la manutenció dels fills no pot viure, però no podem assumir una despesa que és responsabilitat seva”.

Tanmateix, Filloy va apuntar que durant aquesta setmana l’àrea revisarà el seu cas i “mirarem com podem donar-li la volta i reconduir la situació per ajudar-lo i fer-li un acompanyament pertinent, ja que ningú s’hauria de trobar en aquestes condicions ni a Andorra ni en cap territori”. El ministre va deixar entreveure que quan el ministeri realitza la valoració social, s’ha d’aportar documentació relativa als comptes bancaris, i “hem comprovat que una part dels ingressos els destina a qüestions que no estan relacionades ni amb la manutenció dels fills ni a pagar l’habitatge”.

tracking