x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
protocol de salut

Quarantena per als padrins que vulguin ingressar en residències

El Govern ha aprovat el decret que regula les visites als centres sociosanitaris que han de ser concertades i en espais individuals
Actualitzada 11/06/2020 a les 07:04
El Govern ha fixat les normes que s'han de seguir per reobrir els centres sociosanitaris a les visites de familiars i per permetre l'entrada de nous usuaris per evitar que la Covid-19 pugui entrar als espais geriàtrics ja que el ministre Eric Jover ha recalcat que el virus encara hi és. El decret elaborat pels ministeris de Salut i d'Afers Socials estableix que les persones que vulguin ingressar en una residència hauran de passar una prova PRC o TMA 48 hores abans d'entrar al centre i tot i que el resultat sigui negatiu haurà de passar un període d'aïllament de catorze dies a la residència i després tornar a fer-se una prova de diagnòstic per determinar definitivament que està lliure de la infecció i poder-se incorporar amb normalitat amb la resta d'usuaris, segons ha explicat el ministre Portaveu. En l'únic cas que no s'aplicarà aquesta obligació és quan hi hagi l'evidència que el padrí que residirà al centre ja ha passat la malaltia i, per tant, no pot contagiar a cap persona.
Les visites als centres es podran tornar a fer amb restriccions com la petició d'una cita per veure el familiar, es faran en espais individualitzats que seran sotmesos a una neteja intensiva quan finalitzi cada visita, i la persona de l'exterior que va a veure a l'usuari no pot anar a cap altra instal·lació. El Govern fixa l'obligació de fer un registre als centres per saber les persones que hi han accedit per disposar d'un llistat de contactes en cas que hi hagi un positiu i poder fer l'enquesta epidemiològica de manera molt ràpida.

Jover ha remarcat que la situació sanitària és molt bona al Principat però que cal mantenir les mesures de precaució amb el col·lectiu de la gent gran que és especialment sensible als efectes del SARS-CoV-2.
Les noves condicions aprovades avui afecten també als centres de dia de les residències que hauran de desenvolupar l'activitat de manera totalment separada de la resta de les instal·lacions que fan servir els interns de cada centre perquè no hi hagi cap interacció amb les persones que arriben de l'exterior, i per als trasllats d'usuaris s'han de mantenir les mesures de distanciament social generals.


Retirada del projecte de reforma del SAAS

Jover ha anunciat que el consell de ministres ha decidit retirar del tràmit parlamentari el projecte de llei de reforma del SAAS perquè tot i que els eixos de "més autonomia, eficiència i transparència" que es fixaven es mantenen vigents el Govern considera que després de la situació d'estrés que ha provocat la crisi sanitària s'han de repensar els canvis que fan falta. El ministre Portaveu ha declarat que "cal una reforma més profunda" del que s'havia plantejat i que l'executiu té clar que s'ha de canviar la llei però que aquesta emergència ha de representar una oportunitat "i per què no analitzar com millorar-lo i que pugui tenir més potència" per donar servei després d'haver viscut una situació que ha qualificat com "històrica" per la tensió assistencial que ha generat.
Les dades actualitzades de l'epidèmia deixen el mateix balanç d'ahir amb la novetat de dues recuperacions fins a un total de 757 persones que han superat la malaltia i només 44 casos actius. El ministre ha informat que totes les persones que van passar el cribratge del test d'anticossos poden consultar el resultat detallat de les proves a la pàgina web coronavirus.govern.ad.
  • #1 Que curiós
    (11/06/20 06:52)

    Millor que es retiri per tenir temps de revisar totes les propostes que conté la nova Llei del SAAS, que li dona molts mes poders fins a estar per sobre del Ministeri de Salut. Cal revisar les noves propostes, que encara seran pitjors que les que ja s'atorgaven amb la reforma d'aquesta Llei.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts