x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sessió del Consell

Els joves aproven que el salari mínim sigui de 1.200 euros

Els estudiants han defensat de manera unànime que el nivell de vida a Andorra és molt elevat i que s'hauria d'allargar la baixa per maternitat
Actualitzada 10/06/2020 a les 15:33
Els joves han aprovat aquest matí al Consell General que el salari mínim s'apugi fins als 1.200 euros i que s'allargui la baixa per maternitat. Les dues propostes les han fet catorze alumnes en el 18è Consell General dels Joves que s'ha celebrat seguint les mesures de seguretat arran de la pandèmia. La primera proposta, que havia estat feta des de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp, ha comptat amb dotze vots a favor, un en contra i una abstenció, mentre que la proposició de llei per ampliar la baixa per maternitat i paternitat, del Lycée Comte de Foix, ha comptat amb deu vots a favor i quatre abstencions. Els joves han defensat de manera unànime que el nivell de vida a Andorra és molt elevat i que cal que el salari mínim interprofessional sigui major, un fet que alguns alumnes han destacat que s'hauria de realitzar progressivament per tal que les empreses hi puguin fer front. Pel que fa a allargar els dies de baixa per a nous progenitors, alguns dels joves han discrepat amb la durada d'aquesta, ja que han considerat que les 60 setmanes proposades podrien ser massa costoses per a les empreses i per a la CASS, i fins i tot alguns dels estudiants han proposat que fos una incorporació progressiva.
Els animals també han tingut una importància en les propostes dels joves consellers, amb l'aprovació de la proposició d'un increment del control en la compra de la carn que prové de l'exterior amb l'objectiu de garantir aspectes com el benestar animal i la preservació del medi ambient, així com fomentar la reducció del consum de carn a les escoles i que es promogui la que prové d'Andorra. La proposta ha obtingut cinc vots a favor, cinc en contra i quatre abstencions, i una de les qüestions que ha generat més dubtes és la reducció del consum de carn dos dies a les escoles. Així mateix, els joves consellers han aprovat una millora de la qualitat de vida dels animals dels centres de refugi i el seu ús terapèutic amb persones grans i impulsar una proposició de llei que vetlli per la protecció de les abelles, tenint en compte el seu paper "fonamental" en la cadena alimentària i el descens d'entre un 30 i un 40% en els darrers anys, una proposta que han fet els alumnes del Sant Ermengol, perquè Govern les declari com a espècie protegida i elabori un pla nacional de salut per a la seva protecció i es faci un major control sobre els pesticides. En aquest sentit, els estudiants proposen que hi hagi sancions per als que incompleixin la prohibició de fer servir pesticides nocius i que aquestes siguin d'entre els 500 i els 20.000 euros.
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts