Pandèmia mundial

Andbank col·labora en el primer estudi en pacients de coronavirus a Andorra

Andbank col·labora en el primer estudi en pacients de coronavirus a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank dona suport al primer projecte d’investigació clínica a la unitat de cures intensives de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per esbrinar la correlació entre els paràmetres de ventilació mecànica i els marcadors inflamatoris en pacients greus ingressats pel coronavirus a l’UCI. L’entitat remarca que des del primer moment de la pandèmia s’ha implicat per contribuir a pal·liar els efectes de l’epidèmia i per això col·labora en la investigació, “que aportarà més informació i eines d’actuació per al tractament i coneixement científic de la Covid-19”.

Andbank va exposar que l’estudi el realitza l’equip coliderat pel doctor Margarit, com a cap de servei, els doctors Vizmanos i Alfaro, i la doctora Maria Jesús Cruz, de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, que és on es mesuraran les concentracions de citoquines. Es tracta d’una investigació retrospectiva de casos de malalts que van ingressar a l’UCI per la Covid-19 des del mes de març.

D’aquesta manera, es recolliran diversos criteris, com ara les dades demogràfiques, la situació clínica i les característiques de la ventilació mecànica dels pacients. I s’enviaran les mostres a la Vall d’Hebron perquè siguin analitzades. L’entitat també va destacar que “la pandèmia és prou important per posar tots els nostres mitjans a l’abast de les persones i els equips que puguin aportar solucions i mitjans per combatre-la”.

tracking