x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Infraestructures

Es produeixen nous despreniments a la zona de la Portalada

Les darreres pluges provoquen la caiguda de material contra les tanques protectores
Caiguda de pedres a la Portalada

Caiguda de pedres a la Portalada

Les pluges de les últimes jornades han provocat nous despreniments a la muntanya, segons mostren les imatges captades per un lector

Nous despreniments a la zona de la Portalada

Nous despreniments a la zona de la Portalada

Nous despreniments a la zona de la Portalada

Fernando Galindo
Policia i bombers observant l'esllavissada de la Portalada.

Nous despreniments a la zona de la Portalada

Policia i bombers observant l'esllavissada de la Portalada.

Fernando Galindo
Actualitzada 09/06/2020 a les 08:48
La zona de la Portalada, a Sant Julià de Lòria, va registrar nous despreniments de roques. Pels volts de la una del migdia va començar a baixar material, entre el qual hi havia pedres de diferent mida i restes d’arbres, que van acabar impactant amb les proteccions que eviten que acabin caient a la carretera CG-1. Les fortes pluges i vent dels darrers dies haurien provocat aquesta nova caiguda de material a la zona. Una dotació de bombers i de policia es va desplaçar a la Portalada per tal d'avaluar la perillositat de la caiguda de roques. En aquest sentit, fonts del ministeri d’Ordenament Territorial van explicar al Diari que les esllavissades d’ahir s’emmarcaven dins les pròpies purgues naturals del terreny, ja que van recordar que la zona encara no estava plenament estabilitzada. A més a més, van exposar que els geòlegs de l’executiu visiten tres cops per setmana la Portalada per tal d’avaluar qualsevol problemàtica que pugui haver-hi a banda d’aquestes purgues naturals que fa el terreny. No obstant això, Ordenament Territorial va deixar la porta oberta al fet que els pròxims dies es pugui passar a la fase 2, ja que es preveu que hi hagi pluges intenses fins diumenge que sí que podrien afectar la zona. La fase 2 de vigilància implica que hi hauria bombers entre les set del matí i les nou del vespre, especialment per controlar que les esllavissades que hi pogués haver no provoquessin polseguera que afectés la visibilitat dels conductors.

Aixirivall
D’altra banda, el comú de Sant Julià de Lòria i el Govern van informar que s’havia habilitat un pas alternatiu amb un semàfor, per a vehicles lleugers, a la carretera CS-130, per tal que els prop de 200 veïns del nucli d’Aixirivall poguessin accedir-hi sense necessitat de fer servir el pas alternatiu, que els obligava a fer 24 quilòmetres més. L’executiu va confirmar que les darreres pluges no havien malmès la carretera i que per això es podia habilitar. Aquest pas només funcionarà durant el dia i entre les onze de la nit i les sis de la matinada quedarà inhabilitat per a la circulació.
Etiquetes
  • #6 Vergonyos!
    (09/06/20 15:22)

    I els proprietaris del terreny, de l'obra on estan? Quan donaran la cara sobre aquest tema? A veure si les autoritats actuen ja i es fa justicia, que hagues pogut ser una desgracia! Vergonyos! El covid19 ha fet que aixo passi al olvid????

    Respondre
  • #5 trolero
    (09/06/20 12:25)

    Doncs estimada Laura, no poso merda com dius tu.
    Parlo per experiència propia, ens ho han dit tant a l'empresa per part de la direcció com demanant informació a tràmits.
    Al mail rebut de tramits hi diu: "La reducció del 20% nomès és aplicable si al titular del contracte d'arrendament se li ha aplicat un ERTO."
    Ara m'he llegit la llei que cites i hi diu clarament el que tu dius.
    Ens estan prenent el pel? És incompetència? És lletra petita?
    Que em proposes? Ja que m'acuses de posar merda i no és cert.

    Respondre
  • #4 Enric
    (09/06/20 11:42)

    Fronteres tancades, pedres que cauen a poca distancia de la entrada i sortida del pais. Fem riure, sembla tercemundista.

    Respondre
  • #3 P3.
    (09/06/20 11:27)

    A Fontaneda també hi a un tram enfonsat.

    Respondre
  • #2 Martinez
    (09/06/20 10:34)

    Un Sant Julia de Loria que, se derrumba, muy mala señal, para esta añorada Andorra del pasado, prospero y esperanzador, Cuidado con Rocacorba que puede suceder lo mismo, Salud de un emigrante tambien andorrano.

    Respondre
  • #1 Sera Divertit
    (09/06/20 07:52)

    Ara que ens desconfinarem a nivell de fronteres serà lamentable veure que 4 pedrotes ens tanquen el país i els 4 ecologinazis continuen dient q no cal aeroport

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts