TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

Furt amb toc racista

El ministeri fiscal demana 15 mesos de presó condicional per robar, amenaçar i discriminar. La defensa sol·licita l’absolució.

Furt amb toc racistaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moro de merda, torna al teu país; vaig a buscar l’escopeta i et pego tres trets; em costarà 3.000 euros fer que et matin.” Aquestes són algunes de les múltiples declaracions vexatòries que l’acusat de robatori en un establiment d’Encamp va bramar al vigilant de seguretat quan va ser enxampat in fraganti. La sala d’actes de l’edifici de Prada Casadet va acollir ahir la vista oral del cas, que va tenir lloc el juny del 2016.

Segons van exposar les diferents parts, el processat va amagar a la motxilla de la seva filla petita un cartró de tabac i, a la butxaca, una terrina de mantega. El vigilant va controlar l’home a través de les càmeres i va ser en el moment de registrar-lo que el va insultar i amenaçar. A més, tal com van explicar els testimonis, no només va faltar al respecte al guarda, sinó que també va amenaçar de mort un responsable del comerç que havia anat a Encamp a supervisar.

La fiscalia demana 15 mesos de presó condicional i l’acusació particular sol·licita que aboni 91,96 euros pels productes robats, dos euros en concepte de dany moral per a l’empresa i el pagament de les despeses processals. El lletrat de la defensa al·lega que no hi ha suficients proves materials per imputar els càrrecs al seu client i vol que se l’absolgui. Tanmateix, al·lega que l’acusat no volia discriminar l’home per raó de la seva procedència i tan sols es va posar molt nerviós, motiu pel qual demana que es rebaixi la qualificació del delicte.

tracking