Estadística

Andorra se situa entre els pitjors països a fer front a la Covid-19

Andorra se situa entre els pitjors països a fer front a la Covid-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revista Forbes ha publicat un informe que situa Andorra entre els pitjors països a fer front a la pandèmia generada per la Covid-19. L’informe considera que l’executiu ha fet una bona gestió de la crisi, però penalitza la xifra de morts per habitant i la preparació del sistema sanitari.

L’estudi, que ha estat fet pel consorci d’empreses sense ànim de lucre Deep Knowledge Group i que ha compartit la revista Forbes, situa el Principat com un dels pitjors països d’Europa a fer front a la pandèmia, per darrere de França, Itàlia i Espanya. Deep Knowledge Group ha realitzat un estudi on ha analitzat 130 paràmetres i ha elaborat un rànquing dels països més segurs en funció de punts atorgats en categories com ara l’eficiència de la quarantena, la gestió del govern davant la crisi, la detecció i el monitoratge dels casos o la preparació del país davant l’emergència, entre d’altres.

En aquest sentit, Andorra suma un total de 498 punts i ocupa el lloc 39 de 43 països que formen la llista europea, on només supera Bèlgica, Albània, Illa de Man i Macedònia del Nord. La puntuació considera que la gestió del Govern ha estat bona, però que la xifra de morts per habitant, els recursos per combatre la pandèmia i la preparació del sistema sanitari dels quals es disposa no han estat suficients.

L’informe posiciona Suïssa en la primera posició amb 752 punts. Per contra, Espanya, en la 49a posició, es troba per davant de França, Portugal i Itàlia. També San Marino, un dels països més afectats per la Covid-19, està dues posicions més amunt que el Principat.

Pel que fa a l’àmbit mundial, l’estudi situat Andorra en la posició número 79, lluny del Liechtenstein, per exemple, que ocupa la posició 27, o els Estats Units, que està en el lloc 58. Les regions menys segures, segons l’informe, són l’Àfrica subsahariana i Amèrica del Sud, així com alguns països d’Orient Mitja i Àsia.

tracking