Reportatge

Vacances sense pagar

Una parella de Tenerife es va allotjar durant tres mesos en dos hotels del país sense pagar. Al·legaven que ho farien en marxar, però van desaparèixer.

Vacances sense pagarARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anar de vacances durant tres mesos de forma gratuïta pot ser un somni fet realitat per a molta gent, però la història canvia quan acabes en una vista oral del Tribunal de Corts. Aquest és el cas d’una parella de residents a Tenerife que va venir al país entre els mesos de setembre i novembre de 2016 i van deixar un deute en dos establiments d’hoteleria de fins a 5.000 euros. Segons van relatar els testimonis i afectats la setmana passada a la vista oral del cas, en què els dos acusats no es van personar perquè resideixen en un altre país, la parella va prendre el pèl a tots.

Van arribar a Andorra per tramitar els documents i obtenir una herència que tenien pendent de cobrar. Amb aquesta excusa, els acusats van assegurar al propietari del primer hotel on es van allotjar que saldarien el deute acumulat durant el mes de setembre en el moment en què el Govern els donés els diners de l’herència que, segons indicava la parella, era un xalet situat a Engolasters. Per les despeses causades durant la seva estada, el propietari demana que abonin un total de 925,14 euros, que es distribueixen en 741 pel lloguer d’una habitació doble, 114,80 pel servei de restauració de l’hotel i 28 euros per altres conceptes.

L’estada dels acusats al segon establiment va ser més llarga. Segons va afirmar la propietària durant la vista, la parella va arribar el 23 de setembre i es van allotjar fins al 24 de novembre, tot i que en algunes ocasions anaven i tornaven de Barcelona per “arreglar els papers de l’herència”. El relat dels acusats no va ser molt diferent que en el primer hotel; també els va explicar la història de l’herència i els va prometre pagar totes les despeses, que sumen 4.000 euros, en el moment en què es fes oficial el cobrament.

Tanmateix, la propietària, va indicar que per generar confiança van pagar les dues primeres nits, un fet que els va permetre allargar l’estafa, però, com en l’altre establiment, finalment van desaparèixer sense pagar. Malgrat que la parella va simular diverses vegades haver realitzat el pagament dels deutes mitjançant transferències bancàries i a través de la Batllia, els deutes que van generar durant els més de tres mesos que van estar de vacances al país no s’han ingressat en cap moment.

Amb tot, el ministeri públic demana una pena condicional de sis mesos d’arrest domiciliari, amb un període de suspensió de la condemna de dos anys per un delicte menor d’estafa privilegiada superior als 600 euros i engany. I també sol·liciten el pagament complet de les despeses causades en ambdós establiments. Per la seva banda, la defensa, tot i que no ha pogut contactar amb els acusats, manté les declaracions que van realitzar a Espanya i demana l’absolució.

D’altra banda, Corts i Fiscalia han pogut saber que a la parella també se la busca en altres països per haver intentat realitzar estafes amb el mètode d’enganyar els propietaris d’establiments locals per allotjar-se sense pagar i després desaparèixer d’un dia per l’altre sense deixar rastre.

tracking