x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

La CEA reclama accions per fer sostenibles les pensions

Cadena diu que les propostes han quedat desfasades perquè no s’ha actuat
Actualitzada 08/06/2020 a les 06:56
La Confederació Empresarial (CEA) demana que es reactivi la taula de diàleg amb la patronal i els sindicats per poder trobar una solució al dèficit previst de cara al 2024 en el fons de pensions de la CASS. “La problemàtica necessita un pacte estable i de llarga durada, no podem posposar més el debat, ja que és inimaginable que en tres anys ens trobem que no tenim diners”, va indicar Gerard Cadena, president de la CEA. D’aquesta manera, va posar en relleu que la problemàtica “no ve de nou, fa anys que els estudis actuarials ens mostren que està passant”. I va afegir que les propostes que s’han posat sobre la taula fins al moment “com incrementar l’edat de jubilació o augmentar l’import de les cotitzacions, entre d’altres, s’estan quedant desfasades perquè no s’aborda el problema quan toca. Si no actuem ara ens trobarem que potser serà massa tard”.
Així, Cadena va apuntar que la CASS ja té un dèficit de sèrie en el fons de malaltia, “que es cobreix amb impostos, subvencions i transferències del Govern i, evidentment, això hipoteca el pressupost tot i que són accions que l’executiu ha de dur a terme sí o sí”. I va exposar que des de la CEA esperen que aquest dèficit es vagi reduint, “ja que només faltaria que haguéssim d’injectar capital als dos fons de la parapública”.

Tanmateix, va manifestar que tenen consciència sobre la gran dificultat que comporta intentar solucionar una problemàtica com l’actual. Tot i això, la patronal reclama estudiar accions immediates a curt termini i, sobretot, amb les dades a les mans, per poder saber quin impacte poden tenir les mesures que es posin en marxa. “Hem de mirar com i quines propostes apliquem, fer-ne un estudi segmentat i una projecció a llarg termini”, va comentar.
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts