infraestructures

El revestiment del túnel de Tres Ponts obliga a desviar la circulació tota la setmana

Els treballs dels operaris a la galeria requeriran l'ocupació, fins al pròxim divendres, d'un dels dos carrils de la calçada

El revestiment del túnel de Tres Ponts obliga a fer un pas alternatiu tota la setmanaC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preparatius per poder revestir el nou túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14, entre Organyà i la carretera d'accés a Montant deTost, obliguen tota la setmana a donar pas alternatiu per la zona de les obres, entre els punts quilomètrics163,2i166,5de la via.Fontsde Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han informat que les tasques permuntar elcarro amb el qual els operaris revestiran la galeria requerirà l'ocupació, fins al pròxim divendres, d'un dels dos carrils de la calçada a la zonade laboca sud.

Per muntar tot l'operatiu, que s'està fent amb l'ajuda de dues grues de grantonatge, ahiral matíva ser necessari el tall total de la via. Un tall que es vaallargar10 minuts (entre les 11:35 i les11:45hores) i que va provocar poques afectacions al trànsit de vehicles gràcies a les limitacions de mobilitat decretades per l'estat d'alarma encara vigent per la Covid-19. La regulació durant la resta de la setmana,diürnai nocturna,es faràmitjançant senyalització semafòrica.

De manera paral·lela continuen elstreballsamb explosius per excavar la galeria d'emergència de la boca nord, després que la de la boca sud quedés llesta el passat mes de febrer. Aquests treballs també provoquen tallstotalsde carretera, que en aquest cas són només de 5 minuts i es concentren entre les 10:300 i les 12 hores del migdia, i entre les 20 i les 24 hores.

La reforma integral d'aquest tram de la C-14 costarà 35 milions d'euros. Si bé l'actuació principal en el tram afectat de 3 quilòmetres serà la construcció del túnel, la resta de la calçada s'ampliarà fins als 10 metres d'ample i disposarà de dos carrils, un per cada sentit.

tracking