El PS reprova el salari que percep Ferran Costa al Consell General

Els liberals denuncien que s’ha manipulat la informació amb la voluntat de desprestigiar

El PS reprova el salari que percep Ferran Costa al Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris han entrat en guerra pels salaris dels consellers. En concret, la mirada recau sobre el president del grup liberal, Ferran Costa, a qui acusen de cobrar més del que li pertoca. Segons el grup socialdemòcrata, a més del sou que li correspon com a president del grup parlamentari, vora uns 4.000 euros bruts, el liberal tindria una retribució per estar treballant a jornada completa i un plus quan viatja a l’estranger per motius de feina. “No hi ha cap president de grup parlamentari que cobri això”, argumenten des del PS que titllen els fets de “molt greus, irregulars i fins i tot il·legals”.

La polèmica esclata coincidint amb el debat sobre la rebaixa salarial dels càrrecs públics per contribuir a la crisi generada per la Covid-19. Segons fonts liberals, la informació “esbiaixada” sobre les seves retribucions arriba a través d’un document que rep per error la consellera de terceravia Carine Montaner, qui hauria informat dels comptes a la resta de grups i també a d’altres persones de fora del Consell General. Un fet que, segons apunten les fonts, constitueix un delicte, ja que el document en qüestió s’ha aconseguit de forma irregularitat i s’està utilitzant de manera “manipulada” per perjudicar la imatge del president del grup.

Des de la formació liberal es deixa molt clar que les acusacions són “totalment infundades” i fruit d’una “campanya de desprestigi” i recalquen que no s’ha fet res que no estigui inclòs en el reglament del Consell General, aprovat per tots els grups parlamentaris. “Les acusacions no s’adiuen en absolut a la realitat”, reiteren. En aquest sentit, destaquen que la figura del conseller a ple temps ja no existeix com a tal i que és cada grup parlamentari qui té la potestat de decidir si dona un suplement salarial als consellers que dediquen més hores a la feina pública. L’afirmació contradiu la crítica dels socialdemòcrates que afirmen que el parlamentari liberal pot arribar a cobrar entre 7.000 i 8.000 euros al mes. En concret, des del PS s’exposa que a més dels prop de 4.000 euros bruts com a president de grup, Costa cobraria 2.000 euros més per estar a ple temps i un extra de fins a 800 euros a la setmana “en concepte de dietes”.

Unes xifres que són “totalment mentida”, segons els liberals, que neguen categòricament les afirmacions del PS i argumenten que el grup liberal no paga en concepte de dietes, sinó entenent que el fet d’haver de viatjar per motius laborals suposa un extra de feina a tenir en compte. “Les retribucions del grup parlamentari liberal als seus consellers es fan a partir de la tasca que desenvolupen, tal com fan tots els grups parlamentaris, i sota la fiscalització del Tribunal de Comptes”, sentencien les fonts liberals. En aquest sentit, remarquen que tots els consellers, siguin del grup que siguin, que dediquen tota la jornada a la feina de conseller cobren un suplement i a més emfatitzen que Costa també forma part de dues delegacions internacionals i que és el primer president de grup que decideix està a jornada completa. Així mateix, expliquen que les retribucions en qüestió no suposen una despesa pública extra, sinó que surten del pressupost que el parlament assigna a cada grup parlamentari i que cada formació decideix com repartir-lo.

Explicacions

El PS vol que el conseller liberal doni explicacions per decidir “si cal demanar responsabilitats”, ja que des del seu punt de vista els fets demostren un “mal ús dels diners públics” i són “molt greus”.

tracking