El Pas rep 15.000 vehicles el cap de setmana

El mal temps i la pluja provoquen que molts visitants marxessin més aviat del previst

El Pas rep 15.000 vehicles el cap de setmanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reobertura de la frontera del Baladrà ha provocat el retorn dels turistes i els compradors francesos a Andorra en general, i de manera molt particular, al Pas de la Casa. Durant el cap de setmana, i tal com va confirmar el servei de mobilitat del país, fins a 15.000 vehicles van creuar la frontera francoandorrana per accedir al Principat. Segons va explicar mobilitat, els vehicles van entrar de manera força esglaonada, repartits entre 5.000 el divendres, uns 4.000 el dissabte, i finalment, el diumenge se'n va registrar la resta.

Aquesta nova situació, la de poder traspassar la frontera del Baladrà, va comportar que es tornessin a veure imatges de retencions; un fet que no es donava des d'abans dels tancaments i les restriccions provocades per la pandèmia mundial de la Covid-19. En aquest sentit, Mobilitat va informar que divendres hi va haver trànsit dens durant el matí, mentre que a la tarda es van acumular retencions de fins a 2 quilòmetres. Dissabte, les cues de cotxes es van formar entre les 10 i les 2 del migdia i van arribar a acumular-se fins a tres quilòmetres de congestió de vehicles. Diumenge, tot hi haver-hi trànsit dens, la tornada va ser més esglaonada.

De cap de setmana

Els visitants francesos que aquest cap de setmana han visitat el Pas de la Casa han allargat més l'estada del que ho van fer els primers francesos que van accedir al país el dilluns de la segona pasqua. Així doncs, segons fonts hoteleres, molts d'aquests s'haurien allotjat als quatre hotels que han reobert a la població de la parròquia encampadana i que han registrat ocupacions que estarien entorn al 50 i al 60%.

No obstant això, cal recordar que la majoria d'aquests establiments són petits, fet pel qual el nombre total de pernoctacions que s'han produït no és molt elevat, però sí que és significatiu i un primer pas en la desescalada del confinament i en el retorn a la normalitat. A més a més, durant el dia d'ahir, ja es van començar a veure els primers vehicles de matrícula francesa a les parròquies centrals, i es començava a sentir parlar en francès en alguns dels establiments comercials que es troben ubicats a l'eix que conformen les avingudes de Meritxell i Carlemany. Sobre la mobilitat dels turistes francesos, cal recordar que aquest era el primer cap de setmana que podien entrar al Principat, i que, a més a més, podien desplaçar-ser més enllà de 100 quilòmetres, ja que l'estat francès va aixecar aquesta restricció en els moviments dels seus ciutadans.

Pel que fa als comerços del Pas de la Casa, Òscar Ramon, president de l'Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, va dir que “el diumenge ha sigut més fluix a nivell de vendes. Suposo que el fet que hagi fet mal temps i hagi plogut ha influït. Però dissabte sí que vam poder treballar bé i vam tenir moltes visites”. En aquest sentit, cal recordar que durant tot el cap de setmana, el Principat ha registrat episodis de pluja, i ahir, durant tot el dia tot i que de manera intermitent, va ploure i, concretament al Pas, el dia va acabar amb una nevada.

tracking