pandèmia mundial

Clam contra el racisme amb mesures de seguretat

Més d’un centenar de persones es van concentrar a la plaça del Consell General per denunciar els casos de racisme i xenofòbia, especialment, arran de la mort de l’afroamericà George Floyd a mans de la policia nord-americana, en una detenció a Minneapolis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concentració contra el racisme que es va convocar ahir, a través de les xarxes socials, va reunir més d’un centenar de persones a la plaça del Consell General. L’acte va ser organitzat per diversos col·lectius i associacions, entre les que hi havia Fridays for Future o el Fòrum de la Joventut. Un dels organitzadors, el Pol Cerdà, va explicar que “pensem que casos de racisme també es poden donar i es donen al nostre país. Segurament no amb la magnitud que succeeixen als Estats Units, però és evident que hi ha situacions de racisme a Andorra i a tot arreu”. A més a més, va comentar que “falta treball als centres educatius per lluitar contra el racisme”.

Entre les persones concentrades, hi havia gent de totes les edats, però la immensa majoria eren persones molt joves, alguns d’ells encara cursant segona ensenyança. En tot moment, els organitzadors van demanar als presents mantenir les mesures de seguretat i distància; tothom anava amb mascareta i hi havia cartells en què es demanava que els concentrats mantinguessin el metre i mig de distància de seguretat, mentre restaven drets o amb un genoll a terra i aguantant pancartes.

L’acte va ser de format molt senzill i va tenir dues parts. En la primera, els organitzadors van demanar als assistents que es fes un minut de silenci en memòria de les persones mortes pel racisme, i especialment pel darrer cas i que és el que ha aixecat aquesta onada de protestes arreu del món, el de l’afroamericà George Floyd, mort a mans d’un policia en detenir-lo i pressionar-li el coll amb el genoll fins a fer-li perdre la vida. Tot seguit, en Pol i l’Abou, dos dels organitzadors, van llegir un manifest en el qual es denunciava l’augment de les actituds racistes al món i la discriminació de “les persones racialitzades” i afirmaven que “no hi ha justícia climàtica sense justícia social”.

Entre els presents a la concentració, hi havia la ministra de la Funció Pública, Judit Pallarès, que va dir que “hem de donar suport als joves que es preocupen per acabar amb aquestes tendències racistes. I avui hem vist que molta gent s’hi ha sumat”. també hi havia el conseller general del PS, Roger Padreny, que va recollir la darrera frase del manifest i va dir “com han dit, aquesta és una concentració que no s’hauria de fer, perquè no hi haurien d’haver casos de racisme a la societat”.

Clam contra el racisme amb mesures de seguretat

Clam contra el racisme amb mesures de seguretat

tracking