x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Viatge d'anada i tornada

Alguns dels temporers argentins que no van poder marxar a casa quan volien, ja pensen a tornar per a la propera campanya
Treballadors de les pistes d'esquí.

Viatge d'anada i tornada

Treballadors de les pistes d'esquí.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/06/2020 a les 06:53
Per tothom és sabut que el coronavirus va provocar que la campanya d'hivern s'escurcés com a mínim un mes, i que va provocar que molts dels treballadors temporers, especialment els argentins, no poguessin tornar al seu país i que gran part es quedessin, com ells mateixos ho van qualificar, varats a Andorra. Aquesta situació, que encara no s'ha acabat, ja que, quasi tres mesos després, encara queda prop d'un miler de temporers al Principat, podria portar a pensar que aquesta experiència faria replantejar-se a molts d'ells el fet de tornar un altra temporada d'hivern. Res més lluny de la realitat, i és que molts d'ells ja pensen en la propera campanya i tornar al país.
En aquest sentit, l'Estefania, que ha estat treballant a la parròquia de la Massana, i que emprendrà el vol de tornada a l'Argentina la propera setmana, va explicar que “tinc moltes ganes de tornar a venir quan comenci la pròxima temporada d'hivern. Hem pogut treballar bé i la veritat que el temps que hem estat aquí, el Govern del país ens ha ajudat amb tot el que ha pogut”.

Precisament l'agraïment al país que els ha acollit mentre ha durat el confinament és una altra de les constants. La Valentina, una altra argentina que va poder tornar al seu país a principis de maig, va explicar al Diari que estava molt agraïda al “Joan Vildomat, Xavi Ajona, a tot l'equip d'Ski Andorra, Saetde i Ensisa, al Pablo i la Claudia de l'Hotel la Mola, que sense la seva feina avui encara no estaria a casa meva”.
Etiquetes
  • #3 Claudio
    (07/06/20 14:58)

    Hay que sacarse el sombrero con los directivos del centro de esquí y con el primer ministro y las personas que lo acompañaron, actuaron en esta situación imprevista con dignidad.

    Respondre
  • #2 Hernán
    (07/06/20 14:26)

    Zorro tu comentario no aporta nada...es racista ...tendrías que sentarte a hablar con tus abuelos para saber un poco de historia ,humanidad y sobre todo solidaridad que es lo que han hecho tú gobierno y las personas que han ayudado a otras personas ....

    Respondre
  • #1 Guineu
    (07/06/20 09:44)

    Diguin el que diguin estan molt millor aquí que al seu país.
    Ara cal veure si els dirigents del sector de la neu han après la lliçó: potser surti més econòmic apujar un pèl els sous per tal que la feina a pistes sigui atractiva per a la gent del país, i així no haver de portar tanta gent de fora. Cosa que en cas de rebrot no haver de tornar a subvencionar allotjament, manutenció alimentària (a través dels comuns, es a dir de qui paguem foc i lloc: nosaltres.), i la tornada al seu origen (billet d'avió + autobus.).

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts