x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

El sector dels carburants ven la meitat respecte a l'any passat

Un home posa benzina al vehicle.

El sector dels carburants ven la meitat respecte a l'any passat

Un home posa benzina al vehicle.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/06/2020 a les 06:48
El president de l’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (AIDCA), Ramon Visent, assegura que el sector no ha venut ni el seixanta per cent del producte durant els mesos d’abril i maig respecte a l’any passat. Visent ho atribueix a la baixa mobilitat que hi ha hagut durant aquest temps a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. A més, indica que no preveu que hi hagi grans canvis en aquests percentatges “almenys fins que no es produeixi una reobertura de les dues fronteres”.
Visent va explicar al Diari que en aquests moments s’està venent el producte que van comprar el mes de març, que estava a 70 euros al metro cúbic més car. Un fet, que assegura que provoca que ara mateix es trobin en el llindar de generar pèrdues. “Nosaltres vam comprar els carburants el 13 de març, just a l’inici de la pandèmia, perquè no sabíem com podria evolucionar la situació” va exposar Visent. En aquest sentit, va afegir que els preus del gasoil i la gasolina es marquen en funció de l’oferta i la demana i “per aquest motiu, a hores d’ara els preus estan més barats que al març”.

Amb tot això, el president de l’AIDCA va assegurar que en aquests moments els preus del carburant són “una muntanya russa”, ja que cada dia els canvia el preu. Amb això,va indicar que aquesta setmana, d’un dia per l’altre els havia pujat fins a 20 euros el preu del metre cúbic. “És com la borsa, en funció de l’evolució econòmica el preu va variant i ara mateix ningú sap què fer, si esperar-se per comprar-ne de nou o no”.
També el president de l’associació va indicar que la comparativa de preus amb Espanya, que durant el confinament va arribar a tenir un preu inferior, ho va atribuir a les gasolineres espanyoles low cost, on els impostos i els operadors són diferents. “És com comparar un hotel de cinc estrelles amb un alberg” va dir.
Etiquetes
  • #4 Morirem d'éxit
    (08/06/20 18:31)

    70% en impostos per cada litre de gasoil, és per això que no interessa fomentar el transport públic.

    Respondre
  • #3 Àngel
    (07/06/20 12:32)

    Preus pactats, tot coordinat... En altres països hi hauria una sanció per practica restrictiva de la competència

    Respondre
  • #2 Oasis
    (07/06/20 11:50)

    Perque no n hi han de benzineres low cost aqui?

    Respondre
  • #1 Joan
    (07/06/20 09:25)

    Està dient que els impostos a Espanya son diferents pel fet de ser una lowcost? A quí vol enganyar? A Espanya tots el hidrocarburs tenen 4 impostos (IVA, Impost especial sobre hidrocarburs, Impost de vendes minoristes de l'Estat i Impost de vendes minoristes sobre determinats hidrocarburs de les CCAA). És molt difícil de justificar que els preus siguin més cars aquí, quan havia d'haver-hi uns 20 cts/litre de diferencia amb Espanya.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts