x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Dubtes entre els pediatres sobre si els infants són portadors del coronavirus

Alguns professionals consideren que no són un focus de contagi com es creia a l’inici
Els infants tornant a l'escola després de l'emergència sanitària.

Dubtes entre els pediatres sobre si els infants són portadors del coronavirus

Els infants tornant a l'escola després de l'emergència sanitària.

COMÚ ALV
Actualitzada 07/06/2020 a les 06:27
Els pediatres tenen dubtes sobre el paper transmissor dels infants amb la pandèmia del coronavirus. Seguint el model d’altres infeccions respiratòries víriques com la grip i el xarampió, els nens s’han considerat un gran focus de contagi des de l’inici de l’epidèmia. Tot i això, diversos estudis realitzats per professionals de la salut en l’àmbit internacional basats en el comportament del virus i la seva capacitat de propagació demostren que els infants no són una font de transmissió tan àmplia com es tenia entès fins al moment. “Alguns estudis realitzats per experts manifesten que els nens no tenen el paper que tenien en malalties com la grip. Poden transmetre el virus, com en tota infecció, però no a un nivell tan ampli com ens pensàvem quan va arribar la pandèmia”, va indicar el pediatre Josep Manel Estrada.
En aquesta línia, la doctora Rosa Peiró va manifestar que entre els nens hi ha hagut poca transmissió del virus, malgrat que també va apuntar que “hem de tenir en compte que durant dos mesos han estat tancats a casa i no han tingut contacte fora del nucli familiar”. Així, la professional en pediatria Maria del Carme Baró va exposar que l’afectació en els infants pel coronavirus ha estat molt lleu. “No hi ha nens que s’hagin posat molt malalts, si tenim en compte les estadístiques de tots els decessos que ha provocat la infecció vírica, és excepcional que hi hagi algun cas greu entre els més petits”, va dir.

Tanmateix, va puntualitzar que també cal tenir en compte que “si tens un virus, el propagaràs independentment de l’edat, però és pràcticament nul·la la possibilitat de defunció entre infants, mentre no tinguin una patologia prèvia abans de contreure el coronavirus”. I va afegir que en les consultes de pediatria s’ha pogut constatar una disminució de totes les malalties. “Durant la pandèmia els nens no han tingut ni mocs ni tos arran de l’aïllament, però amb el desconfinament han començat a sortir altres símptomes, com al·lèrgies i urticària, per exemple”, va matisar Baró.
D’altra banda, el professional del sector Manel Medina va indicar que el resultat dels estudis realitzats “són relatius. Els nens contagien, però no els detectem com en els adults perquè no mostren grans símptomes”. D’aquesta manera, Medina va considerar que s’ha pres mesures preventives amb els infants “perquè és complicat gestionar que mantinguin les distàncies i, sobretot, evitar que siguin un gran focus de transmissió de la pandèmia”.

En aquest sentit, la pediatra Fabiola Caracseghi, va posar en relleu que els professionals de la salut encara no disposen de suficient informació sobre la malaltia per determinar la metodologia d’actuació. “En aquests moments hi ha molta incertesa i l’evidència científica ha de tenir molta cura, res és fiable al 100%”, va comentar. Així, Caracseghi, va afirmar que “hi ha hagut transmissió del virus entre infants a les consultes pediàtriques. Potser els nens no esternuden però realitzen altres accions que, evidentment, poden propagar el coronavirus i posar en perill persones properes amb patologies prèvies”.
Etiquetes
  • #4 Veritas
    (07/06/20 13:06)

    Aquest virus és altament selectiu... a més, suposadament té el seu origen en animals i els gossos de les nostres cosmopolites ciutats han tingut mes privilegis socials que els seus propis amos i la resta de la societat..., finalment tot sortirà a la llum.

    Respondre
  • #3 Eugenesia filantrópica
    (07/06/20 11:53)

    És clar que no només no solament som un experiment social i per a les farmacèutiques, a més som l'enemic a abatre, se'ns considera excedent humà.

    Respondre
  • #2 Marta
    (07/06/20 10:28)

    Fake virus va dir..
    Els Deus venerats de la medecina. Quantes aberracions no s'han comes en aquest nom! I ara, amb el coronavirus, en sents de tots els tipus i colors. Per mi no tenen mes credibilitat els que parlen com a fonts oficials que tots els altres. Inclusiu aquells que se'ls desacredita i titlla de bojos. Sovint aquest últims tenen la raó però com no s'ajusta als interessos dels “quins manen” doncs a la foguera.
    El que si que tinc clar que la població no “pinta” res i que fem de conillets d'indies pels quins mouen SEMPRE els fils.

    Respondre
  • #1 Fake virus
    (07/06/20 09:27)

    Després de 100 anys de medicina moderna no tenen ni la més remota idea sobre el comportament del virus?

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts