salut

Un dels padrins amb Covid-19 de Salita rep l'alta de l'hospital

Un dels padrins amb Covid-19 de Salita rep l'alta de l'hospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels padrins amb coronavirus de la residència Salita va poder rebre ahir l’alta de l’hospital. Així mateix ho va indicar el ministeri de Salut, que va concretar que a hores d’ara només hi ha deu persones ingressades a l’ala destinada a pacients de Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, vuit de les quals són residents del centre sociosanitari. A hores d’ara, i arran del brot que es va detectar dilluns passat, ja hi ha una desena de casos provinents de la residència: nou padrins i un sanitari de Salita.

Pel que fa a la unitat de cures intensives (UCI), continua sense pacients i, per tant, es manté el cent per cent de la capacitat de ventilació mecànica al país.

Quant a l’actualització de les dades sanitàries, el ministeri va indicar que no hi ha hagut nous contagis de coronavirus en les darreres 24 hores i que, per tant, el nombre de casos acumulats al país es manté en 852. Una xifra que inclou els positius que van ser diagnosticats arran del cribratge massiu.

Actualment del nombre total de contagis al Principat només seixanta es mantenen actius, ja que hi ha hagut tres persones que han superat la malaltia les darreres hores. Així doncs, la xifra de pacients que s’han recuperat al país és de 741 i la de les defuncions també es manté estable en 51 persones.

Respecte a la incidència de la malaltia entre els professionals de la salut, van especificar que actualment hi ha dues infeccions entre els sanitaris, una menys que en la darrera actualització sanitària. Entre els efectius dels cossos especials, la dada es manté en cap contagi.

D’altra banda, el Govern va indicar que en les últimes hores s’ha rebut el resultat de 70 proves PCR. Entre aquestes, s’han obtingut 68 resultats negatius i dos de positius de persones que estan esperant a negativitzar la prova per poder rebre l’alta i saber, amb totes les garanties, que no poden transmetre el virus.

tracking