x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Andorra registra l'inici d'any més càlid de les darreres set dècades

Actualitzada 06/06/2020 a les 06:51
El Principat ha registrat l’inici d’any més càlid de les darreres set dècades. Així ho indiquen les dades recollides pel servei meteorològic, que apunten que des del mes de gener fins al maig la mitjana de temperatura ha estat 2,8 graus superior a l’habitual, amb els mesos de febrer i maig més càlids de la història. Les xifres posen en relleu que el país ha viscut l’hivern i la primavera més calorosos des del 1950.
D’aquesta manera, la temperatura mitjana registrada durant els cinc primers mesos de l’any a la central hidroelèctrica de FEDA ha sigut de 9,1 graus, mentre que la de referència entre el 1981 i el 2010 era de 6,3 graus. Tanmateix, les dades recollides han estat rècord a les tres estacions principals del país, que també estan gestionades per FEDA. Així, a l’estació de la presa de Ransol i al llac d’Engolasters també s’han registrat temperatures notòriament altes.

En aquesta conjectura, el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat prioritza la lluita contra el canvi climàtic a través del desplegament reglamentari de la Llei d’impuls i de transició energètica i del canvi climàtic (Litecc). L’objectiu és reduir fins a un 37% els gasos d’efecte hivernacle per al 2030.
Etiquetes
  • #4 Pachamama
    (08/06/20 12:29)

    Andorra té un gran desavantatge, està envoltada per muntanyes, i això evita que el Co2 i les partícules es dispersin. Això genera una inversió tèrmica, que encara agreuja més la situació, en altres paraules, s'assembla a una gran olla i és com posar-li una tapa a la ciutat. El transport, la calefacció en els habitatges, i l'activitat del forn incineador, tot en parts iguals.

    Respondre
  • #3 Agenda
    (08/06/20 10:18)

    Us heu parat a pensar que la superficie de ciment i asfalt ha anat creixent? No son els mals fums el que més afecta, si no la eliminació dels espais verds.
    Si hi ha molt CO2 hi ha més plantes, perque se n'alimenten del CO2.
    Pero si hi ha més CO2 pero no deixem d'eliminar plantes...

    Respondre
  • #2 Morirem d'exit
    (06/06/20 08:52)

    Andorra, amb 78000 habitants és líder mundial en consum de combustibles fòssils, 130 milions de litres anuals i 1.2 cotxes de mitja per cap.

    Respondre
  • #1 Pere
    (06/06/20 07:37)

    I per postres, el canvi climàtic. Estem ben fotuts!.
    Senyors, no queda altra que canviar el xip.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts