x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Marsol diu que es replantejarà participar al fons si Escaldes no ho fa

Aleix assegura no entendre la decisió de Gili, ja que la corporació té catorze milions d’euros a tresoreria
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Marsol diu que es replantejarà participar al fons si Escaldes no ho fa

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Fernando Galindo
Actualitzada 05/06/2020 a les 12:28
La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, diu que el comú es replantejarà participar al fons solidari de Govern per fer front a la crisi de la Covid-19 si Escaldes finalment no ho fa. La mandatària va justificar la posició reiterant la necessitat que totes les corporacions hi participin, tot i entendre que la capital haurà de ser la que més hi inverteixi per qüestions de població i quantitat d’empreses.
Marsol va informar que en aquests moments no estan treballant en la línia de Gili, és a dir, de crear un propi fons exclusiu per a la parròquia, tot i que va al·legar que cada comú haurà de prendre les seves pròpies decisions més enllà de la demanda de l’executiu. “Sabem que haurem de prendre mesures cada corporació però nosaltres volem col·laborar amb el país perquè entenem que tots en formem part i les ajudes del Govern, ja siguin els tests per al cribratge massiu o els ERTO, han servit a tot el conjunt”. Així, va afegir que aquesta participació ha de ser una qüestió equitativa “que no es pot entendre sense la col·laboració per part de tots”.

En la mateixa línia, el conseller demòcrata escaldenc a la minoria Miquel Aleix, ahir en compareixença als mitjans va destacar la manca d’informació per part de l’equip de Gili i que no es podia entendre que la parròquia no participés en el fons impulsat pel Govern. El conseller demòcrata, que ahir va comparèixer juntament amb els consellers Núria Barquín i Jordi Vilanova, va mostrar la seva entesa amb Gili de voler crear un propi fons exclusiu per a la parròquia, però van al·legar que la corporació tenia una situació sana econòmicament, ja que la tresoreria disposava de 14,2 milions d’euros, que possibilitava que la majoria pogués participar en els dos fons. “L’antiga corporació va deixar uns bons números, per tant, l’equip de Gili podria permetre’s aportar diners a la proposta de Govern”, va dir Aleix.
A més, la consellera Barquín va retreure que en cap moment la majoria els havia informat de la creació d’un fons propi amb un cost de 2,5 milions d’euros i que “desconeixem amb quin criteri l’han aprovat”. Més enllà d’això, els consellers van assegurar que desconeixien si hi ha un reglament per establir els criteris per poder-se acollir al pla solidari.


Reunió amb Gili i Majoral

Precisament ahir el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, es van reunir amb Gili per saber si finalment Escaldes contribuirà en el fons solidari. Segons fonts governamentals, la reunió es va produir en un ambient cordial malgrat que la mandatària comunal no va concretar ni si hi participaria ni en quina quantitat. Segons la cònsol escaldenca, no es neguen a col·laborar, però sempre que se’ls faci partícips de les decisions.
L’executiu també es va reunir amb els cònsols de Sant Julià, que van reiterar la seva voluntat d’ajudar econòmicament tot i no poder concretar la xifra en desconèixer encara quin volum d’ingressos perdran. En aquest sentit, Josep Majoral va defensar la delicada situació financera de la parròquia, amb un endeutament molt elevat i la necessitat de conèixer primer quina afectació tindrà per als comptes de la parròquia la crisi abans de comprometre’s amb una quantitat concreta. Una posició que s’entén per part de l’executiu.

 
DA D'ESCALDES  VEU EN PERILL PROJECTES URBANÍSTICS
Els consellers demòcrates escaldencs van mostrar ahir en roda de premsa la seva preocupació pel que fa a projectes urbanístics com l’aparcament de l’Escalé i l’embelliment i la separativa d’aigües de Fiter i Rossell. Miquel Aleix va manifestar que desconeixen en quin punt es trobaven els projectes, tot i haver signat un protocol en l’anterior mandat per poder tirar endavant l’aparcament de l’Escalé. També el conseller Jordi Vilanova va recriminar que a dia d’avui encara no s’hagin aprovat els pressupostos d’enguany i que tampoc havien pogut accedit al marc pressupostari previst per l’actual mandat i així poder conèixer quines inversions hi ha previstes. “Som l’únic comú de tot el país que no ha lliurat el pressupost al Tribunal de Comptes”, va dir Vilanova. A més a més, va afegir que “tampoc no hem tingut accés a les actes de la junta de govern”. Amb això, els consellers van recriminar que hi ha una manca d’informació que els impedeix “valorar, opinar o ajudar la majoria”.
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts